[text-ad]Tervetuloa Leijonat.comin uuteen osioon – pitkävetovihjeet. Täältä löydät vihjeet joka päivä ja yö Liigan, NHL:n ja muiden huippuliigojen kohteisiin. Vedonlyönnin ammattilaiset analysoivat ja perustelevat jokaisen vihjeen lukijoillemme. Mikä parasta, vihjeet eivät maksa lukijoille mitään, vaan tarjoamme palvelun ilmaiseksi uskollisille seuraajillemme.[/text-ad]

Anaheim-Arizona
Sunnuntaina 31.12 klo 23.00
NHL

Uudenvuoden kunniaksi NHL-kierrosta pelataan sunnuntai-iltana parhaaseen katseluaikaan. Yhteen ottavat tiukasti pudotuspelipaikasta taisteleva Anaheim Ducks sekä kauden heittopussi Arizona Coyotes.

Anaheim on vain pisteen päässä pudotuspelipaikkaan oikeuttavasta sijoituksesta, mikä on hyvä suoritus, kun ajattelee joukkueen loukkaantumisia. Ryan Getzlafin ja Ryan Keslerin poissaolot keskikaistalta ovat olleet menetyksiä jota joukkue ei ole pystynyt paikkaamaan. Kesler palasi pelikuntoon joulun jälkeen, joten pikkuhiljaa joukkueen menon voi olettaa paranevan. Piristymiseen onkin aihetta, sillä joukkue on voittanut vain kaksi ottelua edellisestä viidestä, takana kärkkyvät Chicago ja Calgary. Puolustuspää on toiminut kohtalaisesti, mutta maalintekoon joukkue tarvitsisi jostain lisää virtaa, 104 maalia on parisenkymmentä osumaa vähemmän kuin kärkijoukkueilla. Rickard Rakell on joukkueensa paras maalintekijä ja pistemies tehoilla 12+15.

Arizonan kausi oli ohitse jo ennenkuin se ehti edes kunnolla alkaakaan. Vain yhdeksän voittoa 40:n pelin jälkeen on karmea tulos, pudotuspelipaikka on ollut mennyttä ja viikkoja sitten. Joukkue on pystynyt välttämään täydellisen katastrofin ja napsimaan pisteitä sieltä täältä, mutta sen enempää ei ole tällä kaudella odotettavissa. Viimeisestä viidestä ottelustaan joukkue on voittanut kaksi. Voitot ovat yleensä tiukkoja ja häviöt selvästä reilumpia. Joukkueella on koko sarjan huonoin maaliero, 92-141. Parhaana pistemiehenä häärii nuori Clayton Keller tehoilla 13+18, mutta tehosaldo on koko joukkueen tavoin umpisurkea -18. Oliver Ekman-Larssonilla se on peräti -29. Muutoksia ensi kaudeksi on tulossa.

[text-ad]🚨 Leijonat.comin lukijoille HUIPPUETU: in uusille asiakkaille tarjolla riskitön 20€ NHL-veto. Lunasta etusi TÄSTÄ.[/text-ad]

Poissaolot

Kotijoukkuetta vaivaavat vielä loukkaantumiset, sillä sivussa ovat hyökkääjistä maaliahne Corey Perry, Patrick Eaves sekä Mike Liambas. Arizonalta puuttuvat tärkeät varakapteenit Brad Richardson sekä Niklas Hjalmarsson.

Arvio

Ottelu Arizonaa vastaan on yksinkertaisesti ottelu, joka Anaheimin on voitettava. Sen on napsittava niin paljon pisteitä kun mahdollista, sillä taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista säilynee aivan runkosarjan loppuun asti. Arizonalla on siinä mielessä hyvä tilanne että se voi pelata ilman paineita. Huonona puolena motivaation puute aiheuttaa ohipelejä siellä täällä, joka näkyy karulla tavalla otteluiden lopputuloksissa. Joukkueiden viidestä edellisestä kohtaamisesta Anaheim on pystynyt voittamaan kolme. Kotiedun, motivaatioedun ja paremman miehistön turvin Anaheim on suosikki voittamaan ottelun. Ottelusta voi tulla tiukka tasoerosta huolimatta, sillä Anaheim ei ole pystynyt tappamaan otteluita tehottoman maalintekonsa vuoksi, mutta tällä kertaa sillä on vastassaan koko sarjan huonoin puolustus.

Anaheim-Arizona 1 (1.79)