Juhamatti Aaltosen tilanne Röglessä puhuttaa ympäri Ruotsia.

Kokenut kiekkotaituri on ollut jo tovin potkuhuhujen kohteena SHL:ssä. Suomalainen pääsi viikonloppuna vihdoin irti – Aaltosen hattutemppu nousi heti otsikoihin sekä Ruotsissa että Suomessa.

Samalla eri medioissa on pohdittu, mitä SHL-seuran pitäisi tehdä oikukkaan ja taitavan Aaltonsen kanssa. Tuorein mielipiteen esittäjä on Aftonbladetin kiekkokolumnisti Elisabeth Lindbäck, joka puolustaa suomalaistaituria.

– Millainen tähti hän onkaan, Juhamatti Aaltonen! Röglen on aika ymmärtää suomalaisen kiekkotaiturin arvo, korjata suhteet ja jatkaa yhdessä eteenpäin, Lindbäck kiteyttää.

Taustalla on Röglen sisäinen valtataistelu. Vaikka seuran uusi GM Chris Abbott antoi varovaisia kehuja Aaltosesta, liittyy potkuspekulaatio vahvasti hänen uuteen rooliinsa.

Suomalainen teki sopimuksen seuran entisen GM:n Anders Carlssonin kanssa. Se ei voi olla vaikuttamatta Aaltosen nykyiseen asemaan seurassa.

– Aaltosesta puhutaan paljon. Hän voi olla koko SHL:n vaikein pelaaja. Mutta parhaimmillaan hän on koko SHL:n paras pelaaja. Hän on pelaaja, jolla ainutlaatuiset ominaisuudet, Lindbäck muistuttaa.

Ruotsalainen toimittaja muistuttaa, etteivät Aaltosen kaltaiset profiilipelaajat tuovat maksavan yleisön katsomoon. Sen takia Röglen on tehtävä pian ratkaisut suomalaistähden kanssa.

– Jos Aaltonen halutaan pitää seurassa, pitää tilanne korjata nyt, jotta yhtenäinen luottamus voi kasvaa jatkossa, Lindbäck summaa.