© Kuva: Getty Images

AL: Patrik Laineella uusi yllättävä harjoittelun kohde – taustalla NHL:n sääntömuutos

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!

NHL:ssä otettiin ennen kauden alkua käyttöön kokonaan uusi sääntö, mikä on aiheuttanut paljon puhetta pelaajien ja fanien keskuudessa.

NHL:n aloituksiin tuli merkittävä uudistus, kun aloittajan molempien jalkojen täytyy olla nykyään aloituspisteiden rajojen takana. Jos saman joukkueen aloittaja syyllistyy kahdesti rikkeeseen samassa aloituksessa, joutuu pelaaja kahden minuutin jäähylle.

Tällä säännöllä pyrittiin vähentämään aloituksissa usein tapahtuvia pieniä koiruuksia, joilla kiekon saa helpommin kaavittua omalle joukkueelle.

Aloitussääntö on vaikuttanut myös Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laineeseen, vaikka suomalaispyssy pelaakin laitahyökkääjän pelipaikkaa.

–Uudet aloitussäännöt tulivat ja aika usein sentteri vaihdetaan. Silloin joutuu ottamaan itsekin joitain aloituksia, Laine kertoi Aamulehden toimittajan Lauri Lehtisen videohaastattelussa.

Aamulehti oli Chicagossa katsomassa Jetsin harjoituksia ja Lehtinen teki merkittävän havainnon harjoitusten loppupuolella.

Kun suurin osa Jetsin pelaajista oli lähtenyt jo koppiin, Laine ja tähtihyökkääjä Blake Wheeler jäivät harjoittelemaan aloittamista apuvalmentajan kanssa.

Jetsin ykkössentterin Mark Scheifelen loukkaannuttua, Wheeler on joutunut toimimaan joukkueen ykkössentterinä. Näin olle kapteenina toimiva jenkkihyökkääjä on joutunut aloittamaan otteluissa useaan otteeseen.

–Kapteeni (Wheeler) ei ole sentteri, eikä ole ottanut niin paljon aloituksia. Hän joutuu vähän varastamaan ja silloin tulee vaihtoja, Laine sanoo.

Laineen sentterinä muutaman viikon nyt toiminut Wheeler saakin suomalaispelurilta huikeat kehut.

–Siinä on varmaankin yksi aliarvostetuimmista pelaajista NHL:ssä. Pelaa helposti yli pinna per peli -tahdilla ja on hyvä esimerkki nuorelle pelaajalle. Jos hän istuu vaihtopenkille, kannattaa aina istua viereen. Silloin saa oppia seuraavaan vaihtoon, Laine hehkuttaa.

Lue tästä Aamulehden alkuperäinen uutinen ja katso Laineen haastattelu kokonaisuudessaan.

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!