Los Angeles Kingsin kesän 2014 kakkoskierroksen varaus Alex Lintuniemi on ottanut jälleen askelia lähemmäksi murtautumista NHL:ään. Rapakon taakse kaudeksi 2013-14 lähtenyt isokokoinen pakki on painanut AHL:ssä Ontario Reignin paidassa 44 otteluun tehot 3+14.

NHL.comin suomenkielinen sivusto muistutti, että koska Paul LaDue on nyt Kingsin NHL-vahvuudessa, niin suomalainen on Reignin pakeista tehokkain. Voisi kuvitella, että häntä siivittäisi kohti taalajäiltä monipuolisuus, sillä yli 190-senttisen ja 100-kiloisen järkäleen rooli vaihtuu usein.

– Me vaihdellaan aika paljon. Vähän riippuu ketä vastaan pelataan, mutta sanoisin, että olen top neljä -puolustaja. Minä pelaan ylivoimaa ja aina silloin tällöin alivoimaa, 22-vuotias pakki sanoi sivuston mukaan.

Lintuniemen raameilla voisi kuvitella, että etenkin alakerran luutiminen olisi hallussa, ja että kyseessä olisi peruspakki. Helsingistä lähtöisin oleva puolustaja kuitenkin on osoittanut myös tällä saralla, että monipuolisuutta löytyy – koko ei ole ongelma.

– Jatkoaikaa olen päässyt pelaamaan joka kerta kun ollaan menty jatkoajalle, Lintuniemi mietti.

– Olen aika isokokoinen, joten jotkut voivat luulla, että olen puolustuspään miehiä, mutta kyllä sanoisin itseäni kaksisuuntaiseksi puolustajaksi.

Kun Los Angeles Kingsin ja Ontario Reignin majapaikat ovat lähellä toisiaan, ovat AHL-pelaajat jatkuvasti isompien herrojen tarkkailun kohteena.

– Niitä isompia miehiä näkee täällä joka viikko. Aika aktiivista on homma, kun ollaan niin lähellä. GM:ää ja assistant-GM:ää näkee aika usein, Lintuniemi myönsi.