Winnipeg Jets saa sairastuvalta iloisia uutisia ennen tulevaa Chicago Blackhawks -peliä.

Seuran tuore huippuhankinta Paul Stastny loukkaantui ikävästi aiemmin viikolla pelissä. Silloin ehdittiin jo spekuloida kokeneen sentterin sairauslomalla.

Nyt Jets tiedottaa, että Stastny on jälleen pelikunnossa. Hän palaa joukkueen pelaavassa kokoonpanoon ottelussa Blackhawksia vastaan.

Ennätykset uusiksi?

32-vuotias Stastny loistanut heti Jetsiin siirtymisen jälkeen uudessa huippuketjussa. Kiekkokonkari on muodostanut kovan vitjan yhdessä Nikolaj Ehlersin ja Patrik Laineen kanssa.

Kolmikon peli on kulkenut: Stastny on itse iskenyt seitsemään peliin tehot 2+6=8. Hän on ruokkinut omien tehojensa ohella tulikuumaa Lainetta, joka liitää hurjassa 13 pelin pisteputkessa.

Suomalaisella on saumat venyttää pisteputkeaan jo 14 pelin mittaiseksi. Se olisi jo uusi ennätys: aiemmin NHL:ssä yksikään alle 20-vuotias pelaaja ei ole pystynyt tekemään pisteitä yhtä monessa ottelussa putkeen.

Laine on nyt jo historiatilastojen kärkipaikalla yhdessä Colorado Avalanchen Nathan MacKinnonin kanssa. Kanadalainen onnistui 13 pelin pisteputkessa vuonna 2013.