Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjällä Artturi Lehkosella on menossa hyvin vaikea, loukkaantumisten rikkoma NHL-kausi.

Viime kaudella loistavat 18 maalia ja 28 tehopistettä summannut Lehkonen on tehnyt tällä kaudella 63 peliin vain vaatimattomat 10 maalia ja 19 tehopistettä.

Lehkosen tehot ovat kuitenkin alkaneet löytyä tämän vuoden puolella, kun helmikuun 4. päivän jälkeen 22-vuotias suomalaistykki on tehnyt 28 ottelussa kahdeksan maalia ja 13 tehopistettä.

Canadiensin kausi päättyy runkosarjaan, joten Lehkonen on tämän viikon jälkeen halutessaan vapaa Suomen maajoukkueen käyttöön toukokuun Tanskan MM-kisoihin.

Leijonien johto on Sportsnetin toimittajan Eric Engelsin mukaan kysynyt Lehkosta jo mukaan MM-ryhmään, mutta hänen saapuminen on vielä kaikkea muuta kuin varmaa.

– Lehkonen ei ole vielä varma tuleeko hän MM-kisoihin. Hän haluaisi, mutta hän kärsii pienistä vammoista sekä hänellä on ollut paha selkävamma aikaisemmin tällä kaudella. Häntä kysyttiin kisoihin, Engels sanoi Twitterissä.