NHL-toimittaja Andrew Gross twiittasi tiistaina, että NY Islandersissa uskomatonta kautta pelaava Mathew Barzal edustaa Kanadaa toukokuun MM-kisoissa Tanskassa. Twiitin perusteella voi päätellä, että vaahteralehtipaidan päälleen pukee myös Edmonton Oilersin tähtihyökkääjä Connor McDavid.

Runkosarjan 79 ottelussa 79 pistettä iskenyt ja tulokkaiden pörssiä 16 pisteen erolla johtava Barzal oli nimittäin kertonut Grossille, että hyökkääjä on erityisen innokas saadessaan mahdollisuuden olla McDavidin joukkuetoveri.

Andrew Gross

@AGrossNewsday
#Isles rookie Mathew Barzal will play for Team Canada in World Championships. Barzal tells me he’s particularly excited to get a chance to be Connor McDavid’s teammate.

Jos on ollut Barzal iskussa, niin samaa voi sanoa myös hänen maanmiehestään. Kesän 2015 ykköskierroksen ykkösvaraus McDavid johtaa NHL:n pistepörssiä hirmuisella saldolla 41+62=103.

Tanskan MM-kiekko pelataan 4.-20. toukokuuta. Hallitsevan MM-hopeamitalisti Kanadan lisäksi alkulohko B:ssä pelaavat mm. Suomi ja Yhdysvallat.