KÖÖPENHAMINA. Sveitsin leirissä haetaan voimaa viiden vuoden takaisen MM-finaalin tapahtumista.

Joukkue selvitti silloin tiensä sensaatiomaisesti finaaliin. Siellä turnausisäntä Ruotsi oli kuitenkin liian vahva. Finaalissa nähtiin myös erikoinen kohu, kun Tre Kronorin pelaajat iskivät kultaiset kypärät päähän jo ottelun ollessa vielä käynnissä.

Tilanne herätti paljon närää ympäri maailmaa. Moni kiekkotoimittaja ja pelaaja ihmetteli vastustajaa halventavaa elettä.

Sveitsin leirissä törkeä käytös muistetaan yhä. Huipputurnausta pelaava Nino Niederreiter täräyttää suoraan, ettei ole unohtanut sitä.

– Se oli rankkaa katsoa, kun he iskivät kultaiset kypärät päähänsä. Se sattuu vieläkin. Toivottavasti huomenna tilanne muuttuu – ja me voimme iskeä samanlaiset kypärät päähämme, Niederreiter kertoo Leijonat.comille.

Sveitsin matka MM-turnauksessa on ollut uskomaton. Joukkue kaatoi ratkaisupeleissä ensin Suomen 3-2. Välierissä Kanada sai maistaa samaa lääkettä: joukkue marssi finaaliin tismalleen samoin 3-2-lukemin.

Niederreiter huokuu intoa finaalin alla.

– Meidän pitää pelata nöyrästi, mutta hyödyntää tämä itseluottamus. Viisi vuotta sitten emme tienneet, milloin pääsisimme uudelleen finaaliin. Nyt se on taas mahdollista, tästä pitää nauttia.

Avaimet Ruotsin kaatamiseen ovat selvät. Sveitsi luottaa omaan hurmokseensa ja tiiviseen pelaamiseen myös sinikeltaisen yleisömeren edessä.

– Heillä on hyvä joukkue – se tuli selväksi jo lohkovaihessa. Meidän pitää tehdä pienet asiat oikein ja olla yksityiskohdissa hyvä. Sitä kautta tulos tulee, Niederreiter kiteyttää.

Miten finaalissa käy? Ruotsi-Sveitsi alkaa sunnuntaina klo 21.15. Leijonat.com seuraa ottelua paikan päällä hetki hetkeltä.

Ilari Isotalo, Kööpenhamina
Twitter: @IlariIsotalo