Suuri helpotus! Suomen NHL-lupauksen leikkaus odotettua lievempi

© Kuva: Leijonat.fi

Vancouver Canucks ehti jo pelästyä, kun joukkueen vuoden 2016 ykkösvaraus Olli Juolevi määrättiin leikkauspöydälle. Tilanne on pikkuhiljaa rauhoittunut, sillä suoritettava leikkaus ei ole näillä näkymin pilaamassa huippulupauksen kesää ihan kokonaan.

Juolevi valitti kauden jälkeen selkäkivuista lääkäreille, ja tutkimusten jälkeen huomattiin, että alaselkä tarvitsee hoitoa. Tuolloin luultiin, että toipuminen vaatisi kymmenen viikon lepotauon, joka olisi suuri takaisku NHL:ään pyrkivälle puolustajalle.

Canucksin toimitusjohtaja Jim Benning kertoi kuitenkin Province -lehdelle, ettei leikkaus ole vakava.

– Se on vain pieni operaatio. Toipumiseen kuluu neljästä kuuteen viikkoa. Nämä ovat yksinkertaisia hoitotoimenpiteitä. Tämä on takaisku, mutta Juolevin täytyy vain harjoitella loppukesällä ahkerammin ollakseen valmis, Benning valotti puolustajan tilannetta.

Toipuminen on aina yksilökohtaista. Jos Juolevi tarvitsee sen kymmenen viikkoa kuntoutumiseen, hänelle jäisi noin kolme viikkoa aikaa valmistautua NHL-kauteen.