Raumalla nähdään alkusyksystä hurja määrä kiekkotähtiä, kun Alumni All Star 2018 -tapahtuma kokoaa kaukaloon entisiä ja nykyisiä NHL-tähtiä.

17. elokuuta järjestettävässä tapahtumassa on mukana kova kattaus kiekkotaitureita. Päivä huipentuu näytösotteluun, kun Länsirannikon Alumni kohtaa Liiga Alumnin.

Länsirannikon alumnijoukkue kootaan Lukon, TPS:n ja Ässien entisistä legendoista sekä nykyisistä aktiivipelaajista, joista suurin osa on NHL-pelaajia. Liiga Alumnin joukkueen rungon muodostaa ”Sormusten herrat” eli entiset ja nykyiset Stanley Cupin ja WHA:n Avco Trophyn voittaneet pelaajat.

Tapahtuman puuhamies Raimo Vahanto vahvistaa Leijonat.comille, että paikalla nähdään maan kirkkaimmat tähdet aina Patrik Laineesta, Jesse Puljujärveen, Joel Armiaan, Mikko Rantaseen ja Rasmus Ristolaiseen.

– Melkein kaikki NHL-tähdet ovat jo kertoneet halukkuudestaan. Tässä soitellaan vielä pelaajia läpi, mutta jo nyt voi sanoa, että tästä tulee kaikkien aikojen suomalainen tapahtuma. Kuten Esa Tikkanen sanoi, toista tällaista ei tule Suomeen, Vahanto hehkuttaa Leijonat.comille.

Liput ovat lähteneet heti kaupaksi. Raumalle odotetaan elokuussa täyttä tupaa.

– Me halusimme iskeä lippujen hinnat niin alas, että jokaiselle on mahdollisuus tulla katsomaan. Helsingissä näihin olisi isketty varmasti vielä nolla perään, Vahanto virnistää.

Taitokisa kruununa

Päivän ympärille on rakennettu myös muuta ohjelmaa. Päivä alkaa seminaarilla, jossa kuullaan talousasiaa sekä keskustelua Suomen tulevaisuudesta. Vahannon mukaan paikalle saatu jo ministeritason puhujia.

– Tämän tason kattausta ei nähdä usein Raumalla. Puhujat ja pelaajat tulevat kaikki ilman maksua – ja kaikki tuotot menevät hyväntekeväisyyteen.

Päivä huipentuu illalla näytöspeliin, joka kestää kaksi erää. Kolmas erä korvataan taitokisoilla: NHL-starat kisaavat muun muassa kovimmasta laukauksesta, nopeimman luistelijan tittelistä. Tämän ohella tarjolla on myös tekniikkakilpailu sekä klassinen voittomaalikisa.

– Olemme saaneet NHL:stä tutut mittauslaitteet. Silloin nähdään muun muassa, miten kovaa se Laineen pommi lähtee.

Tapahtuman tuotto menee kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. Taustalla on kiekkoilijoiden perustamat tukirahastot, joiden avulla varoja ohjataan lasten ja nuorten kiekkoharrastuksen tukemiseen.