Parin viime kauden aikana Lahden Pelicansissa SM-liigan ehdottomaan elittiin noussut hyökkääjä Iikka Kangasniemi hakee uralleen lisävauhtia pääkaupungin kirkkaista valoista.

23-vuotias Kangasniemi teki keväällä HIFK:n kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Hän kertoo elävänsä pelaajana unelmaansa, mutta tavoitteita tuleville vuosillekin riittää.

– Totta kai unelmoin edelleen NHL:ssä pelaamisesta. Ei se ajatus ole mihinkään vuosien varrella kadonnut. NHL on maailman paras sarja, jossa olisi mahtavaa päästä pelaamaan, Kangasniemi toteaa HIFK:n virallisilla sivulla julkaistussa haastattelussa.

Oulussa syntynyt, mutta pääkaupunkiseudulla kasvanut 170-senttinen taituri uskoo nyt tehdyn sopimuksen auttavan häntä myös unelmansa toteuttamisessa.

– IFK on varmasti Suomen näkyvimpiä paikkoja pelata. En olisi tullut IFK:hon, jos en olisi nähnyt tätä mahdollisuutena. Haluan ansaita ison roolin ja kehittyä pelaajana. Haluan olla joukkueen ykkösjätkiä. Jos onnistun täällä niin se on hieno steppi uralla, Kangasniemi painottaa.

Hän kertoo myös maajoukkuetehtävien kiinnostavan. Toistaiseksi Kangasniemi on pukenut leijonapaidan päälleen neljässä U20-maaottelussa.

– Näen maajoukkueen ihan realistisena mahdollisuutena. Nyt täytyy vaan parantaa entisestään omaa tekemistä. Vielä ei ole puhelin soinut, mutta en näe mitään syytä, miksei se puhelin voisi soida tulevaisuudessa, Kangasniemi päättää.

Juttua muokattu 8.7. klo 12.12. Korjattu Iikka Kangasniemen etunimi oikeaksi.