KHL-joukkue Jokerit hankki kesäkuussa takalinjojensa vahvistukseksi koko tähänastisen uransa Pohjois-Amerikassa pelanneen puolustaja Alex Grantin.

Suomi ei kuitenkaan ole 29-vuotiaalle kanadalaiselle täysin vieras paikka, sillä hän piipahti täällä ensimmäisen kerran jo 11 vuotta sitten.

Grant kuului keväällä 2007 Kanadan alle 18-vuotiaiden MM-kisajoukkueeseen, kun mitaleista taisteltiin Tampereella ja Raumalla.

Vaikkei kummempaa menestystä tuolloin joukkueelle tullutkaan, muistelee Grant kokemusta silti edelleen hyvillä mielin.

-Siitä on pitkä aika, mutta todella nautin niistä päivistä siellä. Pelasimme Tampereella ja olimme pari päivää myös Raumalla. Jostain syystä mieleeni on jäänyt hurja määrä polkupyöriä hallin ulkopuolella. Ihmiset ilmeisesti viihtyvät siellä paljon ulkona ja nauttivat liikunnasta, Grant toteaa Jokereiden nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

Suomeen palaaminen tuli ajankohtaiseksi jälleen viime kauden jälkeen.

Grant pelasi AHL-seura Iowa Wildin riveissä ja oli selvää, että hän halusi uralleen muutoksen.

Kanadalainen ei katsonut AHL-pelien enää kehittävän häntä ja halusi Euroopasta ja KHL:stä uuden haasteen uralleen.

– Itse halusin KHL:ään koska siellä pelataan maanosan korkeatasoisinta jääkiekkoa. Halusin päästä testaamaan itseäni siinä sarjassa, Grant kertoo ja jatkaa:

-Kun mahdollisuus tuli pelata Jokereissa, katsoimme vaimoni kanssa toisiamme ja tiesimme heti, että tämä oli itsestään selvä valinta. Pelaaminen huippuliigassa ja asuminen Helsingin kaltaisessa kaupungissa on mahtava yhtälö.

Hän kertoo puhuneensa Helsingistä ja Jokereista useiden ihmisten kanssa, eikä ole kuullut ensimmäistäkään negatiivista asiaa. Grant pitää asiaa hämmästyttävänä.

– Se on aika uskomatonta ja tämä on perheellemme ehdottomasti jännittävä tilanne tulla sinne, Grant hehkuttaa.