Suomi isännöi huhtikuussa järjestettäviä naisten jääkiekon MM-kisoja, jonka kisakaupunkina toimii Espoo.

Kisoista on tulossa historialliset, sillä ensimmäistä kertaa ikinä turnaukseen osallistuu yhteensä kymmenen joukkuetta. Joukkuemäärä kasvaa kahdella entisestä mallista. Kisat käynnistyvät huhtikuun 14. päivä, ja mukana ovat Suomen lisäksi Yhdysvallat, Kanada, Venäjä, Sveitsi, Ruotsi, Japani, Saksa, Tshekki sekä Ranska.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedotti asiasta eilen. Se uutisoi samalla, että myös seuraavissa talviolympialaisissa (Peking 2022) nähdään kymmenen osallistumaata.

– Me olemme IIHF:n naisten komiteassa erittäin tyytyväisiä, että olemme Kansainvälisen olympiakomitean kanssa samalla sivulla ja ymmärrämme kuinka tärkeää on lisätä naisten joukkueita olympialaisissa. Olemme huomanneet viimeisten kahden kisojen aikana, että naisten jääkiekko kasvaa vuosi vuodelta, eikä pelkästään isoissa maissa, vaan myös muualla, IIHF:n naisten komitean puheenjohtaja Zsuzsanna Kolbenheyer kertoo jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Naisten jääkiekkoilussa on ollut jo pitkään valtaisat tasoerot. Yhdysvallat ja Kanada ovat lähes poikkeuksetta taistelleet finaaleissa, kun taas Suomi, Ruotsi ja Sveitsi ovat kamppailleet pronssista. Venäjä on myös välillä yltänyt kolmen parhaan joukkoon MM-jäillä, mutta olympiamitali siltä vielä puuttuu.

Muutoksella haetaan lisää kilpailua sekä pyritään kehittämään naisten jääkiekkoa myös pienemmissä lätkämaissa.

– Me odotamme innolla Suomessa järjestettävää ensimmäistä kymmenen joukkueen MM-turnausta ja toivomme näkevämme erittäin kilpailullisen tapahtuman.