Farmissa kytee NHL:n seuraava suomalaistutkapari: ”On aina helpompaa pelata toisen suomalaisen kanssa”

© Kuva: Leijonat.fi
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Carolina Hurricanesissa Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen mättävät kovaa tulosta ja joukkuekin on harvinaisen kovassa liidossa. Seuran tulevaisuus näyttää valoisalta pidemmälläkin tähtäimellä, sillä farmijoukkue Charlotte Checkersissä tulosta tekee Ahon ja Teräväisen kaltainen tutkapari.

AHL:ssä pelaava Janne Kuokkanen on tehnyt kauden yhdeksässä ottelussaan tehot 5+5. Hänen ketjukaverinsa Aleksi Saarela joutuu tyytymään hieman vaatimattomampiin numeroihin: 1+4.

Moni voi ajatella, että kovia tehoja mättävän Kuokkasen olisi jo aika nousta NHL:ään. Seurajohdolla on hänen kohdalleen kuitenkin selvä visio.

– He halusivat minun saavan paljon jää aikaa ja erityisesti päästä pelaamaan ylivoimalla, Kuokkanen sanoo.

Ei ole ihme, että farmissa pelaaminen maistuu, kun rinnalla on hyvä ketjukaveri. Kaksikon kemialle on yksinkertainen syy.

– Me voimme puhua paljon suomea jäällä. On aina helpompaa pelata toisen suomalaisen kanssa. Saarela on mahtava pelaaja ja hänen kanssaa on helppo pelata, Kuokkanen näkee.

Saarelan silmissä kaksikolla on selvä työnjako.

– Kuokkanen on enemmän pelintekijä, joten yritän olla vapaana häntä varten ja laukoa enemmän. Mielestäni viimeisissä neljässä tai viidessä pelissä olemme pelanneet hyvin ja homma vain paranee ja paranee, Saarela kertoo.

Lähde: Go Checkers

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?