Arvotettu The Athletic –lehti on julkaissut tuoreimman NHL-varausarvionsa, jossa on mukana peräti 62 pelaajaa.

Suomalaisittain listaus on upeaa luettavaa, sillä toisella sijalla loistaa TPS:n Kaapo Kakko. Muita suomalaisia ovat listalla JYPin Anttoni Honka (14.), Jukureiden Mikko Kokkonen (19.) ja Tapparan Patrik Puistola (28.).

Pelaajista sivusto nostaakin vahvasti esille Puistolan, joka tekee tällä hetkellä komeaa jälkeä Mestiksessä. 17-vuotias hyökkääjälupaus on pelannut LeKissä kuusi ottelua, joissa hän on viimeistellyt kuusi (4+2) tehopistettä. Myös A-nuorten SM-sarjassa tehoja on syntynyt lähes piste per peli -tahtiin.

– Puistola on juuri päinvastainen ajatus varmasta varauksesta. Näen jo skenaarion, kuinka hänen uransa voi päättyä yllättäen tai sitten hänestä tulee koko NHL-draftin ryöstövalinta. Tämä poika osaa ainakin tehdä maaleja. Hän todellinen uhka yksi-vastaan-yksi -tilanteissa. Hän saa puolustajat näyttämään typeriltä, The Athleticin toimittaja Scott Wheeler näkee.

Puistolan tapauksessa toimittaja on selvästikin seurannut suomalaisen komeita edesottamuksia. Hyökkääjälupaus on iskenyt tälläkin kaudella komeita soolomaaleja.

Puistolan kauden komeimman osuman voit katsoa alta tai täältä.

Mestis

@Mestis
NO NYT! Katsokaa tätä maalia 17-vuotiaalta Patrik Puistolalta! 👀 #Mestis @LeKiMestis