NHL:n tämän syksyn yksi puhutuimmista aiheista on ollut Toronto Maple Leafsin ja ruotsalaishyökkääjä William Nylanderin välinen kädenvääntö jatkosopimuksesta.

22-vuotiaan Nylanderin tulokassopimus päättyi kesällä, eivätkä osapuolet saaneet uutta kontrahtia aikaan ennen kuin NHL-kausi lokakuun alussa alkoi, joten hyökkääjä oli koko syksyn pelaamatta.

Sopimukseen päästiin lopulta viimeisellä mahdollisella hetkellä myöhään lauantai-iltana Suomen aikaa. Mikäli diiliä ei olisi tuolloin syntynyt, olisi Nylanderilta jäänyt koko kausi taalaliigassa väliin.

Iloisesti päättynyt pattitilanne saikin ruotsalaisen riemuitsemaan asiasta Instagramissa, jossa hän julkaisi kuvan täyteen pakatusta Maple Leafs-kassista.

– Menossa kotiin, Nylander kirjoitti kuvan yhteydessä.

Julkaisu keräsi tuhansia tykkäyksiä ja kommentteja. Oman mielipiteensä täräytti myös Nylanderin hyvä ystävä ja joukkuetoveri, omaa läpimurtokauttaan Maple Leafissa pelaava Kasperi Kapanen.

– Oli jo korkea aikakin, Kapanen ”jyrähti”.

Suomalaispelaaja on käyttänyt saamansa tilaisuuden Nylanderin poissa ollessa upeasti hyväkseen ja pelannut koko alkukauden isossa roolissa torontolaisjoukkueen hyökkäyksessä.