HELSINKI. Leijonat esittelee joulukuun alussa usean uuden kasvon, kun joukkue osallistuu kokemattomalla ryhmällä Venäjän EHT-turnaukseen.

Mukana on monta yllättävää debytanttia – joukkueeseen on nimetty peräti kahdeksan kokonaan uutta nimeä. Sen myötä jäällä nähdään väkisinkin useampi suurelle yleisölle tuntematon nimi.

Yksi heistä on 28-vuotias Anrei Hakulinen, joka on noussut mukaan erilaista polkua pitkin. KooKoossa pelaava kiekkotaituri on saanut alleen upean syksyn Liigassa.

– Hän pelaa vahvaa kautta. Olen katsonut häntä jo muutaman vuoden ajan, että potentiaalia on nousta tällä tasolle. Nyt hän on ottanut isoja askelia Liigassa. Sen takia hän ansaitsee paikkansa, Leijonien GM Jere Lehtinen kertoo Leijonat.comille.

Hakulisen tie Leijoniin on persoonallinen. Turkulaisen kiekkokoulun kasvatti väänsi vielä kaudella 2011-12 Suomi-sarjassa naantalilaisen VG-62:n riveissä.

Sen jälkeen Hakulinen on noussut vuori kerrallaan kohti huippua. Ensin pelipaikka vakiintui Mestiksessä – vuodet TUTO Hockeyssä olivat alkavalle kiekkouralle elintärkeitä.

Ismo Lehkosen koulu teki nuorukaiselle hyvää. Se nosti samalla kiekkotaiturin nimen esille myös Liigan puolella. Ensin Hakulinen bongattiin Lahdessa, johon hyökkääjä siirtyi. Vaikka Hakulinen väläytteli 1,5 vuoden akana Pelicansissa, vasta siirto KooKoon on mahdollistanut läpimurron pääsarjan parrasvaloihin.

– KooKoo on ollut pirteä – ja hän on ollut isossa osassa sitä peliä. Hienoa, että hän on pystynyt nousemaan mukaan vähän myöhäisemmässä vaiheessa. Hän hakee uraa hieman eri tavalla kuin osa nuoremmista nimistä, jotka ovat heti valmiita, Lehtinen lisää.

LUE MYÖS: Hurja matkustusrumba! Leijonilla poikkeuksellinen turnaus: ”Rankka juttu – vähän spesiaalia”

Ennätyksellisen syksy takana

Hakulinen on liitänyt pitkin syksyä Kouvolassa. Hyökkääjä rikkoi jo joulukuun alussa omat piste-ennätyksensä – alla on nyt 27 peliä tehoin 10+15=25. Pisteet ovat nostaneet Hakulisen jo Liigan pistepörssin neljännelle sijalle.

Lehtinen kehuu Hakulisen asennetta. Juniorivuosien jälkeiset ratkaisut ovat tehneet Hakulisesta ammattilaisurheilijan.

– Nämä ovat tärkeitä esimerkkejä, että huipulle voi nousta myös erilaista polkua pitkin. Jos ei heti pääse esille, kannattaa painaa vain sitkeästi hommia. Persoonia tarvitaan, on hyvä, että pukukoppiin ja jäälle tulee vähän erilaista tarinaa, Lehtinen kehuu.

Hakulinen nähdään Leijonien matkassa 13. Marraskuuta alkaen, kun Leijonat kohtaa Tshekin, Ruotsin ja Venäjän.

LUE MYÖS: Leijonien joukkue, otteluohjelma ja tuoreimmat uutiset erikoissivultamme!

LUE MYÖS: Usea yllätysvalinta! Tässä ovat Leijonien uudet nimet – tarjolla heti hurjia näytönpaikkoja