Moni suomalainen kiekkofani saattoi yllättyä, kun Florida Panthersin 2016 ykköskierroksella varaama suomalaissentteri Henrik Borgström ei napannutkaan paikkaa NHL-kokoonpanosta syksyn harjoitusleiriltä.

21-vuotias Borgström kertoo nyt NHL.com/fi:n haastattelussa, miten asian itse koki.

– Oli sellainen fiilis, että ainakaan omasta mielestä matsit ei mennyt hirveän hyvin. Olin aika näkymätön. Kyllä siinä alkoi aavistella, että oma paikka ei ehkä ole ylhäällä ihan vielä kauden alussa, Borgström kuvailee syksyn tuntemuksiaan.

Helsinkiläislähtöinen Borgström kertoo haasteita tuoneen myös pelipaikka. Sentterinä pelaamaan tottunut suomalainen istutettiin laitahyökkääjäksi, jota hän omien sanojensa mukaan on viimeksi pelannut ensimmäisenä B-juniorivuonnaan.

– Ei vaan löytynyt sopivaa roolia enkä pelannut kovin hyvin leirillä, niin sitten tuli komennus alakertaan, Borgström toteaa.

Alkukausi AHL:n Springfield Thunderbirdsissä sujui kuitenkin mainiosti. 24 ottelussa hän summasi 22 (5+17) tehopistettä ja heikosti kautensa aloittanut Panthers kutsui Borgströmin kokoonpanoonsa joulukuun puolivälissä.

Peliaikaa on tullut viidessä pelatussa ottelussa kohtuulliset noin 12-15 minuuttia ja pistetili näyttää lukemia 1+1.