Suomen paidassa vastikään alle 20-vuotiaiden MM-kultaa juhlinut puolustaja Henri Jokiharju pelaa vakuuttavaa tulokaskautta NHL:n legendaarisimpiin seuroihin kuuluvan Chicago Blackhawksin takalinjoilla.

34 ottelussa tehot 0+11 iskenyt 19-vuotias puolustajalupaus tekeekin corsi-lukeman perusteella pakkiparistaan säännöllisesti paremmin, kuin mitä tämä on jonkun muun rinnalla luutiessaan.

The Athletic -lehden julkaiseman tilaston mukaan jopa joukkueen ykköspakin ja entisen liigan parhaan puolustajan Duncan Keithin corsi-tilastot Jokiharjun rinnalla näyttävät lukemaa 54,33%, kun ne ilman suomalaista ovat 48,09%.

Erik Gustafssonin vastaavat lukemat ovat 55,09% ja 49,37%. Myös Brandon Manningin lukema on Jokiharjun kanssa 55,06%, kun se ilman Jokiharjua näyttää huomattavasti heikompaa lukua 45,56%.

Corsi-lukemaa käytetään kertomaan sitä, paljonko joukkue viettää peliajasta hyökkäysalueella pelaajan ollessa kaukalossa. Lukema saadaan, kun oman joukkueen laukaisuyrityksistä vähennetään vastustajan laukaisuyritykset tasaviisikoin.

Viime ottelussa vasemman pakin paikalle Brent Seabrookin pakkipariksi heitetty oikealta laukova Jokiharju ei ollut muutoksesta moksiskaan, vaikka kyseessä oli miehen ensimmäinen kokonainen ottelu kyseisellä pelipaikalla.

– Jos minun pitää pelata vasemmalla puolella, pelaan vasemmalla puolella. Ei puolen vaihtaminen ole niin vaikeaa, Jokiharju sanoo The Athleticin haastattelussa.

– Olen valmis pelaamaan kummalla puolella tahansa. Vähän sama kuin keskushyökkääjä pelaisi laitahyökkääjänä. Ei mikään iso juttu, Jokiharju kuittaa.