Näkökulma: Herätys, Patrik Laine! Päävalmentaja lähetti tylyn viestin – ja täysin aiheesta

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Winnipeg Jetsin Patrik Lainetta odottaa ikävä kohtalo, mikäli otteisiin ei tule pian muutosta.

Laine on ajautunut yllättävään tilanteeseen. Itseluottamus on hukassa, peli ailahtelee otteluiden sisällä liikaa, eikä onnistumisia tule. Laine näyttää väliajoin hyvin löysältä ja virhealttiilta pelaajalta, eikä hänestä ole tällä hetkellä iloa Jetsille.

Tiistaina suomalaistähteä heräteltiin vihdoin. Jetsin kakkosketju oli ottanut edellisottelussa kolme maalia omiinsa, ja Boston Bruins -ottelun avauserässä omissa helisi jälleen. Tästä syystä päävalmentaja Paul Maurice penkitti koko ketjun toisessa erässä.

– Tämä oli täysin oikea liike. Viesti on lähetettävä. Hän ei liikuta jalkoja, ei löydä maalipaikkoja. Häneltä pitää odottaa enemmän, TSN:n asiantuntija Jamie McLellan linjasi ottelun jälkeen.

Asiantuntija on aivan oikeassa. Vaikka Laine on vasta 20-vuotias pelaaja, ja kaikille tulee välillä kuivia kausia, on suomalaisen näytöt sellaisia, ettei niitä voi katsoa läpi sormien. Pitää muistaa myös, että suomalaisen harteilla on paljon odotuksia. Jets-tähden pitäisi olla joukkueensa ykköspyssy, mutta tällä hetkellä hän on hukassa ja se näkyy karulla tavalla tulostaululla. Omissa soi, mutta vastustajan päädyssä ei tapahdu mitään.

Mikäli viimeisin herättely ei toiminut Tappara-kasvatin kohdalla, on valmennuksen tehtävä vielä kovempia ratkaisuja. Laine on passitettava alkukauden tapaan alempiin kenttiin – tai tarvittaessa jopa katsomoon. Se jos mikä, voisi toimia herätyksenä suomalaiselle, josta ei ole tällä hetkellä joukkueelle iloa ylös- tai alaspäin pelattaessa, vaan väliajoin jopa haittaa.

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: @miikka_lahtinen

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?