Oulun Kärppien konkariapu Jussi Jokisen upea vire Liigassa ei näytä laantuvan millään.

Konkari oli joukkueensa sankareita, kun oululaisryhmä murjoi lauantaina Jukureita Mikkelissä maalein 6-0. Jokinen iski pelissä kaksi maalia ja kaunisteli entuudestaan upeita tilastojaan.

Hyökkääjä on iskenyt nyt Liigassa 12 peliin jo pisteet 5+14=19. Tehotilasto näyttää lukemaa +13.

Jos pistetahtin laskee 12 avauspelin osalta, on Jokinen aloittanut Liigassa hurjassa 1,5 pisteen otteluvauhdilla. Lukemat ovat kovia pelurille, joka itse ennen ensimmäistä Liiga-peliään uskoi hypyn tosipeleihin vaativan ainakin hetken sopeutumista.

Kärpät murskasi ennätyksiä

Kärppien lauantainen murskavoitto oli monella tapaa historiallinen. Joukkue rikkoi tuloksen myötä useamman Liiga-ennätyksen.

Joukkue murskasi sarjan yhden kauden piste-ennätyksen, joka oli myös aiemmin seuran nimissä. 131 pisteen ennätys oli tehty kaudella 2013-14 – nyt joukkueella on kasassa jo 133 pistettä, kun ryhmällä on jäljellä vielä kaksi runkosarjapeliä.

Samalla Kärpät nappasi nimiinsä varsinaisella peliajalla otettujen voittojen yhden kauden ennätyksen – tuore kolmen pisteen voitto oli jo kauden 40:s. Aiemmin tilastoa johtivat TPS (1999–2000) ja JYP (2010–11), jotka olivat voittaneet yhdellä kaudella 39 voittoa.

Kärpillä on saumat kanistella näitä ennätyksiä vielä kahdesti. Joukkue päättää runkosarjansa otteluihin Pelicansia ja KalPaa vastaan.