Liigassa kiekkoilee tälläkin kaudella iso liuta nuoria pelaajia, joiden tulevaisuus on NHL:ssä.

Sen ohella sarjassa on nähty myös muutama kokeneempi läpimurtopelaaja. Ei ole sattumaa, että myös Pohjois-Amerikassa on alleviivattu jo usemman suomalaispelaajan nimi potentiaalisena NHL-nimenä.

Leijonat.com nostaa esille Liigan viisi kiinnostavinta nimeä, joilla on saumat lähteä jo ensi kaudeksi hakemaan pelipaikkaa rapakon takaa. Listan takaa löytyy myös kovia nimiä: esimerkiksi Kärppien Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi hyppäävät varmasti tulevien muutaman kauden aikana hakemaan pelipaikkaa Pohjois-Amerikasta.

Liigan potentiaaliset NHL-nimet:

5. Malte Strömwall, KooKoo
– KooKoon maalitykki on huomattu varmasti myös Pohjois-Amerikassa. Laukaus laadukas ja himo maalintekoon valtava. 24-vuotias hyökkääjä voisi olla jollekin seuralle edullinen kokeilu – jos pelipaikka ei aukea NHL:stä, on tässä kova maalitykki farmin puolelle.

4. Oula Palve, TPS

– TPS:n kiekkotaituri on herättänyt jo paljon kiinnostusta NHL:ssä. Ei ole sattumaa, että Turussa on pyörinyt jo melkoinen määrä NHL-kykyjenetsijöitä – myös Palveen takia. Hyökkäyspään moottori ja luova osaaja, joka tuo oikeassa roolissa paljon aseita hyökkäyspäähän.

3. Veini Vehviläinen, Kärpät

– Columbuksen varausryöstö. Vehviläinen on noussut viimeistään tämän kauden aikana Liigan eliittiin. On todennäköistä, että nuorukainen lähtee jo tämän kauden päätteeksi Pohjois-Amerikkaan kokeilemaan NHL-unelman metsästystä.

2. Oliwer Kaski, Pelicans

– Liigan tämän kauden kenties suurin komeetta. Pakin paikalta upeasti pelaava Kaski on huomattu jo rapakon takana – ja syystä. Juuso Riikolan ja Antti Suomelan esimerkit todistavat, että Liigasta voi ponnistaa NHL:ään myös myöhemmällä iällä.

1. Kaapo Kakko, TPS

– Listan kärkeen pitää silti nostaa 18-vuotias huippulupaus, joka pelaa jo nyt kuin konkari aikuisten miesten seassa. Kakon fysiikka ja taitotaso jaksaa ihastuttaa pelistä toiseen. Ei olisi mikään yllätys, jos nuorukainen hyppäisi syksystä heti uuden NHL-joukkueensa matkaan.

Tulevaisuuden muita NHL-nimiä: Rasmus Kupari, Aleksi Heponiemi, Alexandre Texier, Oskari Laaksonen, Tarmo Reunanen, Ville Heinola, Anton Lundell.