Montreal Canadiensin päävalmentaja Claude Julien aiheutti maanantaina ihmetystä siirtämällä takaisin kokoonpanoon nostamansa Jesperi Kotkaniemen keskushyökkääjän tontilta vasempaan laitaan, jossa suomalainen esiintyy myös joukkueen seuraavassa ottelussa.

18-vuotiaalla porilaisen ensimmäinen NHL-kausi on alkanut näkymään väsymyksenä kovaan ottelurytmiin tottumattoman tulokkaan otteissa. Julienin tavoitteena onkin saada kultakimpaleestaan enemmän irti laidassa.

– Alku oli todella hyvä, mutta hän on pelannut paljon jääkiekkoa 18-vuotiaaksi (tällä kaudella). Kun mennään siihen pisteeseen, että peli tai itseluottamus ei ole kunnossa, hän satuttaa itseään sekä joukkuettaan. Silloin pitää ottaa askel taaksepäin, Julien perustelee Montreal Gazetten haastattelussa.

Lehden toimittaja Stu Cowan epäili komennuksen laitaan tuovan suomalaiselle myös entistä enemmän vastuuta luotettavampana aloittajana tunnetun Nate Thompsonin hoidellessa aloitukset myös omassa päässä. Kotkaniemen vastuu oman pään aloituksissa on ollut tällä kaudella minimaalista johtuen vielä puutteellisesti aloitustaidosta.

Viime kesän varaustilaisuuden kolmosvaraus on iskenyt tulokaskaudellaan toistaiseksi pelaamissaan 76 ottelussa tehot 11+23=34.