Leijonien MM-leiriryhmä näyttää enemmän kuin lattealta. Kaikilla muilla isoilla kiekkoimailla Kanadaa lukuunottamatta on kasassa paras ryhmä vuosiin. Leijonien joukkue tulee koostumaan isoksi osaksi Liiga-pelaajista.

Tämähän on mennyt yhdellä ja toisella ihon alle. Eikä ihme. Viime kevään MM-kisat olivat mielenkiintoisimmat pitkään aikaan, kun mukana olivat Sebastian Aho, Mikko Rantanen, Mikael Granlund ja Teuvo Teräväinen. Nyt joukkue ei herätä samanlaista innostusta.

Kuinka NHL-pelaajat kehtaavatkin! Omalla itsekkyydellään he tekevät meille kiusaa, eikä Suomi voita taaskaan maailmanmestaruutta.

Tässä tuskastelun keskellä olen useampaan kertaan ihmetellyt erästä asiaa. Miten tämä voi mennä näin päin: NHL-pelaaja on itsekäs päättäessään siitä, ettei lähde kisoihin. Eikö nimenomaan ole itsekästä, että muut haluavat sanella, miten NHL-tähti aikansa käyttää?

NHL-arkeen voi olla vaikea samaistua. Käännän tämän siis yleispätevämmäksi esimerkiksi. Kesäloma lähestyy viimein.

Vuoteen on mahtunut paljon riitelyä työpaikalla huonojen suoritusten takia ja terveyskin on reistaillut. Siihen kaikki henkilökohtaiset ongelmat päälle. Kesäloman alkaessa sinua kysytään kahden viikon hyväntekeväisyysprojektiin Keski-Eurooppaan. Nyt olisi mahdollisuus tehdä paljon hyvää, ja ehkä työntekokin maistuisi paremmalta kuin varsinaisella työpaikalla.

Lähtisitkö vai jäisitkö kotiin?

Lue myös: Leijonien MM-leiriryhmään isoja muutoksia! Neljä pelaajaa ulos, kahdeksan sisään

Teksti: Toni Tuomala