HELSINKI. Nuoren Kaapo Kakon keväästä ja kesästä on tulossa todella mielenkiintoinen.

Nuori Liiga-tähti pelaa itseään 18-vuotiaana väkisin kohti MM-kisoja. Kuvaavaa on, että TPS:n huippunimi pystyisi pelaamaan tällä hetkellä ikänsä puolesta Pikkuleijonien kanssa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa – hyökkääjä valitsi kuitenkin mieluummin A-maajoukkueen ja aikuisten pelit.

Leijonat.com tapasi huipputaiturin, joka kertoo miettineensä tilannettaan tovin. Myös Pikkuleijonat olisi ollut hyvä vaihtoehto.

Vaikea päätös. Nyt haluan olla miesten MM-ryhmän mukana. Kun tiesin, että saan paikan näyttää, päätin laittaa kaikki paukut tähän, Kakko summaa Leijonien treenien jälkeen virne kasvoillaan.

MM-kisat ovat maukas foorumi myös NHL:n suuntaan. Kakon on spekuloitu huudettavan kesän varaustilaisuudessa aivan kärkisijoilla.

– Kisat iso näytönpaikka, jos sinne pääsee. Näissä kisoissa ei ole pelannut vuosien aikana kovin moni varausikäinen palaaja. Se olisi todella hyvä paikka näyttää, Kakko pohtii.

Juttelua jo NHL-seurojen kanssa

Kesän varaustilaisuudessa ykkösvaraus on New Jersey Devilsillä. Toisena varaa puolestaan New York Rangers. Kakko paljastaa, että molemmista seuroista on oltu jo yhteydessä suomalaiseen.

Olen käynyt kykyjenetsijöiden kanssa syömässä ja juttelemassa, Kakko kertoo.

Varataanko Kakko vai USA:n Jack Hughes ykkösenä? Kysymyksen kanssa on spekuloitu jo pitkään sekä Suomessa että Pohjois-Amerikassa.

Kakko on itse sanonut haluavansa olla ykkösvaraus. Nuorukaisella on silti kypsä tapa suhtautua spekulaatioon.

– Tässä on spekulaatiota riittänyt. Mutta en ole miettinyt sitä oikeastaan yhtään. Tässä on vielä pelejä aikaa näyttää osaamistaan. Parempi keskittyä siihen, Kakko virnistää.

Iso rooli MM-jäiltä?

Leijonat jatkaa MM-kisojen valmistavia otteluita torstaina ja perjantaina Ruotsia vastaan. Huippupelit on myös Kakolle iso näytönpaikkoja – jälleen.

Hieno fiilis on ollut olla täällä. Aiemmin olin pelannut vain junnujen kanssa. MM-kisat ovat hienot kisat – olen katsonut pelejä ennen oikeastaan vain telkusta, Kakko hymähtää.

Tavoite on nousta arvokisoihin ison roolin pelaajana. Jo harjoituspelit ovat osoittaneet, että Kakko pystyy pelaamaan myös kansainvälisellä tasolla isoja minuutteja.

– Vahvuudet ovat hyökkäyspäässä. En ole mikään nelosketjun pelaaja. Kärkiketjuista lähdetään hakemaan pelipaikkaa – ja sitä varten annetaan näyttöjä, Kakko kiteyttää.

LUE MYÖS: Tärkeitä NHL-apuja Leijoniin? Jere Lehtinen avaa MM-joukkueen kasaamista: ”Olemme nopeasti yhteydessä”

LUE MYÖS: Tässä on Suomen tuore MM-leiriryhmä – mukana usea kiinnostava nimi!

Ilari Isotalo, HELSINKI
Twitter: @IlariIsotalo