Paljastus: Kaapo Kakko tavannut jo NHL-pomoja: ”Käyty syömässä ja juttelemassa”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

HELSINKI. Nuoren Kaapo Kakon keväästä ja kesästä on tulossa todella mielenkiintoinen.

Nuori Liiga-tähti pelaa itseään 18-vuotiaana väkisin kohti MM-kisoja. Kuvaavaa on, että TPS:n huippunimi pystyisi pelaamaan tällä hetkellä ikänsä puolesta Pikkuleijonien kanssa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa – hyökkääjä valitsi kuitenkin mieluummin A-maajoukkueen ja aikuisten pelit.

Leijonat.com tapasi huipputaiturin, joka kertoo miettineensä tilannettaan tovin. Myös Pikkuleijonat olisi ollut hyvä vaihtoehto.

– Vaikea päätös. Nyt haluan olla miesten MM-ryhmän mukana. Kun tiesin, että saan paikan näyttää, päätin laittaa kaikki paukut tähän, Kakko summaa Leijonien treenien jälkeen virne kasvoillaan.

MM-kisat ovat maukas foorumi myös NHL:n suuntaan. Kakon on spekuloitu huudettavan kesän varaustilaisuudessa aivan kärkisijoilla.

– Kisat iso näytönpaikka, jos sinne pääsee. Näissä kisoissa ei ole pelannut vuosien aikana kovin moni varausikäinen palaaja. Se olisi todella hyvä paikka näyttää, Kakko pohtii.

Juttelua jo NHL-seurojen kanssa

Kesän varaustilaisuudessa ykkösvaraus on New Jersey Devilsillä. Toisena varaa puolestaan New York Rangers. Kakko paljastaa, että molemmista seuroista on oltu jo yhteydessä suomalaiseen.

– Olen käynyt kykyjenetsijöiden kanssa syömässä ja juttelemassa, Kakko kertoo.

Varataanko Kakko vai USA:n Jack Hughes ykkösenä? Kysymyksen kanssa on spekuloitu jo pitkään sekä Suomessa että Pohjois-Amerikassa.

Kakko on itse sanonut haluavansa olla ykkösvaraus. Nuorukaisella on silti kypsä tapa suhtautua spekulaatioon.

– Tässä on spekulaatiota riittänyt. Mutta en ole miettinyt sitä oikeastaan yhtään. Tässä on vielä pelejä aikaa näyttää osaamistaan. Parempi keskittyä siihen, Kakko virnistää.

Iso rooli MM-jäiltä?

Leijonat jatkaa MM-kisojen valmistavia otteluita torstaina ja perjantaina Ruotsia vastaan. Huippupelit on myös Kakolle iso näytönpaikkoja – jälleen.

– Hieno fiilis on ollut olla täällä. Aiemmin olin pelannut vain junnujen kanssa. MM-kisat ovat hienot kisat – olen katsonut pelejä ennen oikeastaan vain telkusta, Kakko hymähtää.

Tavoite on nousta arvokisoihin ison roolin pelaajana. Jo harjoituspelit ovat osoittaneet, että Kakko pystyy pelaamaan myös kansainvälisellä tasolla isoja minuutteja.

– Vahvuudet ovat hyökkäyspäässä. En ole mikään nelosketjun pelaaja. Kärkiketjuista lähdetään hakemaan pelipaikkaa – ja sitä varten annetaan näyttöjä, Kakko kiteyttää.

LUE MYÖS: Tärkeitä NHL-apuja Leijoniin? Jere Lehtinen avaa MM-joukkueen kasaamista: ”Olemme nopeasti yhteydessä”

LUE MYÖS: Tässä on Suomen tuore MM-leiriryhmä – mukana usea kiinnostava nimi!

Ilari Isotalo, HELSINKI
Twitter: @IlariIsotalo

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS