Leijonien edellisessä ottelussa tapahtunut jalkapyyhkäisy puhuttaa edelleen.

Kyseisessä ottelussa Yhdysvallat kaatoi Suomen jatkoajalla 3-2, mutta voittomaalia edelsi todella vaarallinen tilanne. Yhdysvaltojen Clayton Keller kaatoi nimittäin Juhani Tyrväisen jalkapyyhkäisyllä jään pintaan, mutta tilanne meni tuomaristolta ohi. Myöskään ottelun jälkeen tilanteesta ei seurannut pelikieltoa. Esimerkiksi Liigassa vastaavasta tulee automaattisesti yhden ottelun rangaistus.

C Moren asiantuntija Olli Jokinen tuntee liiankin hyvin jalkapyyhkäisyn vaarallisuuden. Hän muisteli omia kokemuksiaan MM-studiossa.

– Itselläni ura loppui jalkapyyhkäisyyn. Olin menossa maalille, kaveri tuli takaapäin, otti kahvaan ja pyyhkäisi jalat alta. Kaaduin jäähän kyynärpää edellä ja olin 36-vuotiaana 10-12 kuukautta sivussa. Se oli sitten siinä, Jokinen kertoi C Morella.

LUE MYÖS: Kaapo Kakko -show! MM-yleisö ulvoo leijonatähden nimeä – katso video