Jääkiekon MM-kisoihin mahtuu aina runsaasti hienoja tarinoita niin joukkue- kuin yksilötasollakin. Kansainväliset pelit ovat monelle tuntemattomammalle pelaajalle ponnistuslauta NHL-uralle.

Kaikki isotkaan nimet eivät kuitenkaan aina onnistu antamaan parastaan kansainvälisissä peleissä. Leijonat.com päätti listata pelaajat, jotka ovat yllättäneet huonoilla otteillaan.

5. Adam Henrique, Kanada

Anaheim Ducksin hyökkääjä Adam Henrique on pelannut varsin vaatimattomat kisat. Hänet tunnetaan ennen kaikkea kahdensuunnan pelistään, mutta ainoastaan yksi syöttöpiste koko alkusarjan aikana on suorastaan surkea suoritus.

4. Sean Couturier, Kanada

Sean Couturierin piti olla Kanadan ykkössentteri, kun John Tavares joutuikin jättämään kisat väliin. NHL:ssä Couturier paukutti tällä kaudella 76 tehopistettä, mutta MM-jäillä on ollut harvinaisen vaisua. Seitsemään otteluun tähti on saanut aikaan vain tehot 1+2.

3. Jack Hughes, Yhdysvallat

NHL-ykkösvarauksesta odotetaan aina välittömästi isoa tekijää NHL:ään. Jack Hughes on kuitenkin todistanut, ettei hän pärjää kaksinkamppailuissa miehiä vastaan, vaikka vastassa olisi Iso-Britannia. Surkea alkusarja sai hieman helpotusta, kun Hughes merkkautti lopulta yhden syöttöpisteen.

2. Johnny Gaudreau, Yhdysvallat

Yhdysvallat lähti MM-kisoihin harvinaisen kovalla joukkueella, mutta suoritukset ovat jääneet vaisuiksi. Yksi syy tähän on ollut supertähti Johnny Gaudreaun floppaaminen. Hän paukutti NHL:ssä 99 tehopistettä, mutta MM-kisoissa tilille on kertynyt vain yksi maali.

1. Aleksandr Ovetshkin, Venäjä

Monet kiekkotietäjät ennustivat, että Aleksandr Ovetshkinin kaudesta tulisi täysi pannukakku. Hän juhli nimittäin mestaruutta melkein syksyyn asti. Maalitykki pääsi kuitenkin näpäyttämään epäilijöitään ja viimeisteli kauden aikana tehot 51+38=89. MM-kisojen osalta odotukset olivatkin katossa, mutta Ovetshkin on saanut aikaan vain kaksi maalia ja yhden syötön.

Lue myös: Alkusarjan arvosanat: tässä ovat MM-kisojen TOP 5 yllättäjät!

LUE MYÖS: Kireä ilmapiiri! Ruotsin NHL-supertähdet vaiennettiin Leijonat-pelin alla

LUE MYÖS: Rajua kohtelua! Kaapo Kakko joutunut MM-vastustajien silmätikuksi: ”Mailaa tullut käsille”

LUE MYÖS: Missä tehot? Kaapo Kakko kuittaa tyynesti ruotsalaisten uhoamisen: ”Jos saisi maalin tehtyä…”

LUE MYÖS: Tässä Leijonien paikka iskeä? Jukka Jalonen paljastaa Ruotsin suurimman heikkouden: ”Varmasti pelko puserossa”