Jääkiekon MM-kisoihin mahtuu aina runsaasti hienoja tarinoita niin joukkue- kuin yksilötasollakin. Kansainväliset pelit ovat monelle tuntemattomammalle pelaajalle ponnistuslauta NHL-uralle.

Leijonat.com kasasi kisojen viisi pelaajaa, joiden otteet ovat olleet valtava positiivinen yllätys.

5. William Nylander, Ruotsi

William Nylanderin NHL-kausi meni täysin puihin. Ruotsalaistähti vaati Toronto Maple Leafsilta hurjia palkkasummia, ja riita venyi marraskuun loppuun saakka. Runkosarjassa Nylander paukutti vain 27 tehopistetta. MM-kisoissa hän on löytänyt taas menestyksen reseptin ja johtaa koko turnauksen pistepörssiä.

4. Kaapo Kakko, Suomi

Superjuniori Kaapo Kakon taidot kyllä tiedettiin ennen kisoja. Tällaista dominointia harva kuitenkaan osasi odottaa. Kuningas Kaapo latoi alkusarjassa huimat kausi maalia, vaikka tahti ehti loppua kohden jo hieman hidastua. Jos Kakko varataan NHL:ään tilaisuuden ensimmäisenä, voi siitä kiittää monen parjaamaa MM-turnausta.

3. Markus Eisenschmid, Saksa

24-vuotias Adler Mannheimin hyökkääjä Markus Eisenschmid pääsi kisoissa unelmapaikalle. Hän pääsi pelaamaan NHL-tähti Leon Draisaitlin rinnalla ja kaksikon kemiat iskivät saman tien kipinää. Edmontonissa kannattaa olla hereillä. Eisenschmid on ollut parhaimpia ketjukavereita Draisaitlin koko kauden aikana.

2. Niko Mikkola, Suomi

Niko Mikkolaa luonnehdittiin ennen kisoja puolustavana puolustajana. Tähän kuvaan sopi myös kauden tehot: 70 ottelua AHL:ssä ja saldona 2+7. Leijonissa Mikkola on kuitenkin löytänyt kiekollisen itseluottamuksensa. Hän tukee mielellään hyökkäyksiä ja jalkaa 193-senttiseltä pakilta löytyy. Tuloksena tehot 1+3.

1. Ben Bowns, Iso-Britannia

Britit lähtivät MM-kisoihin täysin turisteina. Kokemusta A-sarjasta ei ollut kenelläkään ja joukkue oli kasattu kotimaan EIHL-liigasta, jonka taso on kaukana Euroopan kärkipäästä. Joukkueen maalivahti Ben Bownsia pommitettiin ottelusta toiseen, mutta 28-vuotias maalivahti esiintyi aina erinomaisesti. Torjuntaprosentti 88,1 brittien maalilla on kuin henkilökohtainen mestaruus. Luulisi jonkun isomman seuran tarjoavan vähintään try-out sopimusta Bownsille.