KOSICE. Sveitsin MM-välieräpaikka jäi torstaina dramaattistesti 0,3 sekunnin päähän.

Joukkue oli lähellä jo yllätystä, kun se johti ottelua Kanadaa vastaan aivan loppuhetkille asti. 2-1-johtoasema piti lähes loppuun asti.

Mutta vain lähes. Kanada iski pelin tasoihin, kun pelikellossa oli alle sekunti aikaa. Hidastus paljasti, että kiekko ehti lipua maaliin vain sekunnin murto-osia ennen päätössummeria.

Maali oli kitkerä. Kun Mark Stone iski jatkoajalla voittomaalin, päättyi Sveitsi turnaus karmealla tavalla. Ei ole ihme, että joukkueen huippunimet nielivät pettymystään pelin jälkeen.

– On vaikea sanoa mitään positiivista. Tämä on turhauttavaa! Olimme niin lähellä lyödä heidät. Mutta se vaatii jokaisen minuutin ja sekunnin pelistä. Nyt he taistelivat loppuun asti – ja saivat palkinnon siitä, NHL-tähti Nino Niederreiter huokasi pelin jälkeen.

Huippuhyökkääjä joutui katsomaan Kanadan juhlia läheltä. Hän näki tasoitusmaalin sekä voittomaalin aitiopaikalta. Ennen 2-2-maalia Sveitsillä oli saumat selvittää tilanne – huonolla menestyksellä.

– Meillä oli saumat purkaa tilanne. Mutta emme tehneet niin. Blokkasimme vetoja ja uhrauduimme. Mutta se ei vain ollut tarpeeksi.

Tuloksen myötä Kanada jatkaa tietään välieriin. Tuleva vastus selviää vasta iltapeleissä. Leijonat.com seuraa MM-turnausta paikan päällä. Hyppää kuumaan keskusteluun myös Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.

LUE MYÖS: Karmea tilasto! Ruotsin tähtivahdilla enemmän NHL-pisteitä kuin koko Leijonilla yhteensä

LUE MYÖS: Näkökulma: Karmeat paineet! Ruotsin joukkueessa kuplii Leijonat-pelin alla – mistä on kyse?

LUE MYÖS: Kireä ilmapiiri! Ruotsin NHL-supertähdet vaiennettiin Leijonat-pelin alla

LUE MYÖS: Rajua kohtelua! Kaapo Kakko joutunut MM-vastustajien silmätikuksi: ”Mailaa tullut käsille”

LUE MYÖS: Missä tehot? Kaapo Kakko kuittaa tyynesti ruotsalaisten uhoamisen: ”Jos saisi maalin tehtyä…”

LUE MYÖS: Tässä Leijonien paikka iskeä? Jukka Jalonen paljastaa Ruotsin suurimman heikkouden: ”Varmasti pelko puserossa”

 

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo