KOSICE. Leijonien maalilla puolivälierissä taisteluvoiton torjunut Kevin Lankinen oli yhtä hymyä Ruotsi-pelin jälkeen.

Nuori torjuja oli isossa roolissa, kun Leijonat kaatoi rakkaan vihollisen sensaatiomaisesti maalein 5-4. Vaikka ottelu oli piinaava maalivahdeille, oli Lankisella pelissä omat loiston hetkensä.

MM-debytantti otti pelissä kiinni muutaman todella ison venytyksen ottelun ratkaisuhetkillä. Sen myötä median eteen saapui rennosti hymyillyt vahti.

– Oli vähän kummallinen matsi. Outoja pomppuja vähän puolin ja toisin. Mutta me pelasimme uskomattoman hyvän pelin. Kun miettii, millainen vastus oli vastassa, varmasti meiltä turnauksen paras peli. Tämä oli paras esitys, jonka olen nähnyt mun joukkueeni pelaavan pitkään aikaan. Täytyy olla ylpeä tästä jengistä, Lankinen virnisti Leijonat.comille.

Tuloksesta tekee vielä maukkaamman tapa, jolla se tuli. Leijonat dominoi peliä lähes täysin viisikoin. Sen myös Lankinen nosti esille.

– Me olimme oikeasti läpi 60 minuuttia parempi joukkue. Ansaittiin lukemat. Täytyy katsoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mutta nyt pitää nauttia tästä!

Idolista heti niskalenkki

Lankiselle ottelu oli erityinen myös vastustajan maalivahdin takia. Henrik Lundqvist on ollut nuorukaisella aina todella merkittävä esikuva. Sen myös Lankinen nosti esille.

– Täytyy myöntää, että hän on ollut nuorempana todella iso esikuva. Hän on ollut kuitenkin pitkään New York Rangersin ykkösvahti, olen katsonut hänen pelejään ja ottanut mallia hänestä.

Kaksikon ensimmäinen kohtaaminen päättyi heti Lankisen voittoon. Nuori Leijonat-vahti tunnelmoi voitosta silmät kiiluen – ja ansaitusti.

– Se, että pääsi pelaamaan häntä vastaan ja otti heti voiton… se on yksi unelmien täyttymys, vahti fiilisteli.

LUE MYÖS: Näkökulma: Surullista, IIHF! Leijonien MM-sensaatio piilotti kisojen valtavan ongelman

LUE MYÖS: No nyt! Suomen maajoukkuetähti lyttäsi Henrik Lundqvistin toiminnan – ”Piti yrittää ottaa tv-torjunta”

LUE MYÖS: Täh? Tre Kronor sai kaikki mahdolliset avut, nyt Ruotsissa itketään Leijonien ratkaisumaalia edeltäneistä tapahtumista – ”Laiminlyönti”

LUE MYÖS: Ruotsi poistui Slovakiasta häntä koipien välissä: ”Haluan vain mennä kotiin ja halata perhettäni”

LUE MYÖS: Ruotsin NHL-supertähti paperia! Leijonien sankari yllättyi itsekin unelmavedostaan: ”Lähti niin hyvin!”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo