Suomen unelmavoitto Ruotsista pitää sisällään monta positiivista vaikutusta – ”Yksi upeimmista mainoksista suomikiekolle”

© Kuva: Getty Images

Leijonien jatkoaikavoitto Ruotsista MM-kisojen puolivälierissä hurmasi suomalaisen kiekkokansan. Suomen taistelu herätti ihastusta kokeneemmissakin kiekkopersoonissa. Ismo Lehkonen yhtyi suitsutukseen ja ylisti Suomen esitystä 5-4-voitossa.

– Kyllähän toi menee MM-kisapeleissä ihan Top5 kärkeen. Ihan ehdoton. Jopa Top3, Lehkonen arvioi Leijonat.comille.

– Harmittaa, että ei ollut paikan päällä.

– Jos ajatellaan kansainvälisesti kaikkia sarjoja, niin tämä oli yksi upeimmista mainoksista suomikiekolle. Ihan oikeasti. Sitä ei voi edes käsittää. Lehkonen toteaa.

Hän kertoo mitä kaikkea hyvää tulos mahdollisesti toi tullessaan.

– Kun monessa kovassa kiekkomaassa mietitään hankintoja, niin suomalaisten pelaajien markkina-arvo pomppasi moninkertaiseksi.

– Tämä oli paras käyntikortti, jota pelaajat voivat saada. Enkä puhu vain kisoissa pelaavista.

– Markkinat ovat tosi kovat ammattilaisille. Tämä palvelee kaikkia, myös valmentajia.

Puhuessaan valmentajista Lehkonen ei tarkoita enää itseään.

– Mulla valmentajamailit on käytetty. Osaan ajatella sen niin, että nyt nuorempien valmentajien käyntikortti kertaantui.

– Kun seurat ottavat yhteyttä, nyt on ihan eri asema neuvotella suomalaisena, Lehkonen uskoo.

Suomen pelityyli hurmasi kiekkokonkarin.

– Tykkään nykyään ihan älyttömästi, mitä NHL:ssä tapahtuu. Ruotsi-ottelu oli viihdearvoltaan yhtä hyvää peliä. Voi jessus. Vaikka sitä olisi katsonut minkälaisien värilasien läpi.

– Sain Pohjois-Amerikasta asti kiekkoammattilaisilta viestejä, että ”saamari teidän maajoukkue pelaa hyvää jääkiekkoa”, Turussa asuva Lehkonen paljastaa.

Hänen mukaansa Suomi ei hävinnyt millään osa-alueella Ruotsin NHL-tähdille. Lehkosta harmitti, että turhan moni vähätteli Ruotsin suoritusta tappion jälkeen.

– Taito, syöttötaito, maalintekovoima, haltuunotto, kamppailuvoima, fyysisiyys…Suomen pelaajat pärjäsivät ruotsalaisille näissä kaikissa. Yksikään suomalaisista ei jäänyt niin sanotusti pelistä kiinni.

– Mä en tykännyt siitä, että jotkut sanoivat, että Ruotsi olisi pelannut huonoa jääkiekkoa. Suomi teki siitä tuolla pelaamisellaan huonon. Suomi teki heidän pelaamisen erittäin vaikeaksi. Suomea on tällä hetkellä todella vaikea voittaa.

Lehkosen mielestä jatkossa nuorten NHL:stä haaveilevien pelaajien kannattaa harkita Liigassa pelaamista uudelleen. Pelit AHL:ssä eivät ole ainoa tie jääkiekon ykkössarjaan.

– Toivon, että sellaiset 19-21-vuotiaat pelaajat miettisivät, että mitä jos otetaan steppi SM-liigan kautta sinne NHL:ään. Sitäkin kautta on sauma nousta.

Suomi pelaa lauantaina välierissä Venäjää vastaan. Ottelu alkaa klo 16.15.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Jesse Happonen


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.