BRATISLAVA. Kanadan Mark Stone ei aliarvioi Suomea MM-finaalissa.

Ilmeisesti venäläiset toimittajat yrittivät lypsää huippunimeltä kommentteja Leijonien tekemisestä. Välierän jälkeen toimittajat kyselivät Stonelta, miten ihmeessä Suomi pelaa finaalissa nähdyllä tavalla. Venäjällä ei oltu vakuuttuneita Leijonien pelityylistä, jota haukuttiin jopa antikiekoksi.

– Pelasimme heitä vastaan lohkovaiheessa. Heillä on hyvä joukkue. He eivät ehkä pelaa yhtä näyttävästi kuin Venäjä, joka on täynnä taitoa, Stone pohdiskeli.

Samalla toimittajat utelivat, onko Stone surullinen, ettei Kanada kohtaa finaalissa tähtiä pursuavaa Venäjää.

– En ymmärrä oikein, mitä sanotte. He ovat pelanneet hyvin ja myös voittaneet meidät, Stone ihmetteli ja jatkoi:

– Yritätte saada tämän kuulostamaan siltä, ettei heillä olisi hyvä joukkue. Mutta he ovat pelanneet pitkään yhteen ja pelaavat viisikoin loistavasti yhteen.

Stone on noussut näissä kisoissa joukkueensa ykkösnimeksi. Hyökkääjä pelaa upea turnausta – hän on iskenyt nyt yhdeksään peliin tehot 8+6=14. Järkälemäinen Stone uskoo, että Kanadalla on finaalissa hyvät saumat kultaan.

– Uskon, että pystymme lyömään kenet tahansa. Kyse on siitä, pystymmekö pelaamaan vain tarpeeksi hyvin omaa peliämme. Olen luottavainen joukkueestamme, voimme lyödä nyt kenet tahansa.

MM-finaali alkaa kello 21.15. Leijonat.com seuraa ratkaisuhetkiä Slovakiassa. Hyppää mukaan keskusteluun myös Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.

LUE MYÖS: Karu muisto! Yhdysvaltalaistoimittaja julkaisi kuvan kadulle hyytyneestä Leijonat-fanista: ”Toivottavasti hän selvisi Slovakiaan”

LUE MYÖS: Ruotsalainen kohutuomari viheltää Suomen MM-finaalin

LUE MYÖS: Netti sekosi täysin! Marko Anttila ihastuttaa kiekkokansaa – katso hulvattomat meemit

LUE MYÖS: ”Koko Suomi rakastaa” – Jukka Jalonen ällistelee Leijonat-sankarin koskettavaa tarinaa

LUE MYÖS: Uskomaton tarina! Marko Anttila tykitti itsensä koko Suomen sankariksi – ”On vinoiltu ja v*ttuiltu sieltä sun täältä”

LUE MYÖS: Suomelle uusi kansallissankari? Kevin Lankinen ylistää Leijonat-järkälettä: ”Hienon tarinan ainekset”

LUE MYÖS: Venäjällä nähdään suolaisia painajaisia Mörkö-Markosta: ”Uniikki kyyryselkäinen ulkomuoto”

Ilari Isotalo, Bratislava
Twitter: @IlariIsotalo