Buffalo Sabresin superlupaus Rasmus Dahlin kertoo suoraan, miksi hän jäi sivuun kevään MM-kisoista.

19-vuotias pakkitaituri kertoi jo aiemmin keväällä MM-turnauksen kiinnostavan. Kun MM-kisat kuitenkin lähestyivät, jäi Buffalo Sabresin huippunimi suuren yleisön yllätykseksi kokonaan sivuun Tre Kronorin miehistöstä.

Ratkaisu yllätti länsinaapurissa. Nyt Dahlin avaa ratkaisuaan maan mediassa. Taustalla oli puhtaasti oma päätös.

– Tein sen omaksi parhaakseni, Dahlin summaa Expressenin haastattelussa.

NHL-organisaatiolla oli kuitenkin osaa päätöksessä. Osapuolet keskustelivat keskenään ratkaisusta ennen MM-kisoja.

– Se oli yhdessä tehty päätös. Kuuntelin Buffalon mielipidettä asiassa.

Sabresin suunnalta tuli ennen kaikkea toiveita hyvästä ja pitkästä kesästä. NHL-organisaatiossa toivottiin, että Dahlin saa alle pitkän treenikauden punttisalilla.

– Juuri näin! Toisaalta minulla oli myös pitkä kausi takana. Viime kesä oli kiireinen ja täynnä hälinää varaustilaisuuden takia. Nyt he toivoivat, että saan rauhallisen kesän alle, Dahlin kiteyttää.

Ruotsin menestys ei jäänyt tänä keväänä Dahlinista kiinni. NHL-supertähtiä pursuava nippu koki kitkerän pettymyksen puolivälierissä, kun joukkue tippui jatkoajalla Leijonille. Sen jälkeen Ruotsissa on käyty myös jonkin verran jälkipyykkiä. Kahden MM-kullan jälkeen mitalipelien ulkopuolelle jääminen oli iso pettymys.

– Sitä edustaa mielellään aina maataan. Mutta tämä päätös tehtiin nyt yhdessä Buffalon kanssa – ja se oli omaksi parhaakseni, Dahlin kiteyttää.