Muutoksen hetket ovat lähellä taannoin sensaatiomaisen maailmanmestaruuden Slovakiassa voittaneessa Suomen jääkiekkomaajoukkuessa. Päävalmentaja Jukka Jalosen pesti loppuu alkavan sesongin jälkeen.

Se, kuka virkaan nousee, on toistaiseksi vain kysymysmerkkien alla. Esimerkiksi jääkiekkotilastoihin erikoistuneelta Eliteprospects-sivustolta käy selväksi, että useamman suomalaisluotsin sopimukset päättyvät Jalosen tavoin alkavan kauden jälkeen.

Sellaisia nimiä ovat Raimo Helminen, Kari Jalonen, Karri Kivi, Mikko Manner, Ville Peltonen, Antti Pennanen ja Jukka Rautakorpi.

Näistä tosin HPK:n Suomen mestariksi luotsannut Pennanen on menossa Nuorten Leijonien päävalmentajaksi ja Rautakorpi Tapparan urheilujohtajaksi ensi vuoden vapusta alkaen.

Asian sunnuntaina esille nostanut Iltalehti kysyi Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurmiselta asiasta. Hän oli vähäsanainen.

– Olemme sopineet, että rauhoitetaan kesän ajaksi tämä asia. Joskus elokuun lopussa palaamme asiaan. En paljon halua asiaa kommentoida.

Realiteetit ovat tiedossa.

– Tiedämme toki millä aikataululla huippuvalmentajat sopimuksensa tekevät.

Mennyt kausi oli sinivalkoisille joukkueille maaginen. Leijonien maailmanmestaruuden lisäksi MM-kultaa vuoli myös Nuoret Leijonat, naiset puolestaan ylsivät historian ensimmäistä kertaa MM-finaaliin ja hopealle.