Liigan maine NHL-pelaajien kasvuympäristönä tuntuu parantuneen viime vuosina melkoisesti. Yhä useampi suomalaisseura saa napattua riveihinsä jopa todella kovia kiekkolupauksia.

Tuorein esimerkki on Columbus Blue Jacketsin venäläismaalivahti Daniil Tarasov, joka siirtyy ensi kaudeksi lainapestillä Porin Ässien maalille. Taustalla on NHL-seuran halu lähettää venäläinen aikuisten sarjaan kasvamaan ja kehittymään.

– Hän on iso kaveri, joka täyttää maalin. Olen innoissani, että hän saa pelata ensi kauden Suomessa. Se on iso askel hänelle, Columbuksen pelaajien henkilökohtaisesta kehityksestä vastaava Chris Clark kehuu seuran sivuilla.

Myös 20-vuotias venäläinen odottaa innolla siirtoa Suomeen ja Poriin. Liiga on maalivahdille hyvä paikka valmistautua NHL-unelman metsästykseen.

Ässissä on tarjolla iso rooli ja paljon vastuuta. Samalla Tarasov joutuu muuttamaan itselleen vieraaseen maahan ja opettelemaan englantia.

– Haluan nauttia ajastani siellä. Haluan oppia heidän maastaan ja siitä, miten Suomessa pelataan. Uskon, että opin paljon, kehityn paljon ja olen sen jälkeen valmiimpi NHL:ään, Tarasov pohtii.

Clark kehuu, että Ässät saa maalilleen mainion torjujan. 196-senttinen Tarasov on Columbuksen kolmoskierroksen varaus kesältä 2017.

– Hän on erilainen maalivahti kuin moni muu meidän lupauksemme. Muut luottavat enemmän reflekseihinsä. Hän on huolellinen liikkeistään eikä tee juurikaan turhia liikkeitä. Näyttää, että hän ajattelee pelistä syvällisesti, kiekkopomo avaa.

LUE MYÖS: Upea temppu! Patrik Laineen ja Aleksander Barkovin kampanja toi yli 65 000 euroa kehitysvammaisille: ”Olemme hämmentyneitä – ja sanattomia”

LUE MYÖS: Uusia vahvistuksia! TPS vihjailee tuoreista hankinnoista – paljastaa nimet ”helteiden loputtua”

LUE MYÖS: Huipputurnaus käyntiin voitolla! Nuoret Leijonat otti heti komean päänahan USA:ssa

LUE MYÖS: Erilainen polku huipulle! Suomalainen NHL-lupaus kieltäytyi Liiga-tarjouksista: ”Ei helppo päätös”