Kaapo Kakon harjoitusleiri New York Rangersin matkassa on tehnyt vaikutuksen useimpiin NHL:ää vuosikaudet seuranneisiin lajiniiloihin.

18-vuotiaan suomalaisen otteita New York Postille kommentoinut ex-pelaaja ja nykyinen lajiasiantuntija Joe Micheletti näkee edessään junnupelaajan sijaan jo kypsän ammattilaisen.

– Tämä nuori mies on todella erityinen pelaaja. Uskon, että hän pelaa 15-vuotisen uran tässä sarjassa ja että ihmiset New Yorkissa tulevat rakastumaan häneen. Hän selvästi ikäistään edellä. En voi uskoa, että hän on 18-vuotias, Micheletti kehuu.

– Jäällä hän on kuin pelaaja, joka on pelannut tässä liigassa seitsemän vuotta. Sillä tavalla hän pelaa ja käyttäytyy. Se on hänen kypsyytensä taso. Hän saattaa olla tähti jo tänä vuonna.

Kentän ulkopuolella uusi ympäristö ottaa luonnollisesti aikansa.

– Hänessä on vielä pientä ujoutta jään ulkopuolella, muttei lainkaan jäällä. Äärimmäisen kohtelias kaveri, joka hakee paikkaansa (New Yorkissa). Tämä on tyypillistä jopa veteraanille, joka siirtyy tänne.

Micheletti vertaa myös – kuten asiaan kuuluu – Kakkoa viime kesän ykkösvaraus Jack Hughesiin.

– Kakko on valmiimpi, kun puhutaan koosta ja vahvuudesta. Hughesilla taas on niin huima pelikäsitys, ja sellaisia pelaajia on vaikea taklata näiden tietäessä, mitä tehdä kaukalossa, Micheletti arvioi kahta superlupausta.

LUE MYÖS: Liigaa ilmaiseksi! Kiekkofaneja hemmotellaan – tarjolla iso kattaus huippu-urheilua

LUE MYÖS: Tyylikästä! Tältä näyttää Pekka Rinteen uusi NHL-maski – takana tuttu taiteilija

LUE MYÖS: Sopu yhä kaukana? Lähde: Patrik Laine ja Winnipeg vääntävät kulissien takana – tästä neuvotellaan

LUE MYÖS: Huippuvahvistus Liigaan? New York Rangers passitti suomalaislupauksen farmiin – pelipaikka yhä mysteeri