Pelicans tiedotti torstaina, että seuran apuvalmentaja ja pääomistaja Pasi Nurminen jättäytyy tehtävistään.

Tiedotteen mukaan syy tähän johtuu henkilökohtaisen liekin hiipumisesta.

– Kyseessä on alkukauden aikana kypsynyt päätös. En koe olevani siinä tilassa, että pystyn auttamaan joukkuetta päivittäisessä tekemisessä. Minulla on pitkä ura valmentajana takana ja nyt en vain ole enää löytänyt hommaan siihen vaadittavaa paloa ja intohimoa. Neljä ja puoli vuotta olen työskennellyt yhtäjaksoisesti Pelicansin valmentajana, ja koen että olen sen oman tietotaidon tuonne ympärilleni levittänyt, jotta voin jäädä sivuun levollisin mielin, Nurminen kommentoi tiedotteessa.

Pelicans on voittanut tällä kaudella runkosarjassa 11 ottelustaan vain neljä. Joukkue majailee sarjataulukon kahdeksannella sijalla.

Pelicansin tiedote:

Pelicansin pääomistajaa Pasi Nurmista ei nähdä enää lahtelaisjoukkueen penkin takana. Syy valmennustehtävistä pois jättäytymiseen on henkilökohtaisen liekin hiipuminen.

– Kyseessä on alkukauden aikana kypsynyt päätös. En koe olevani siinä tilassa, että pystyn auttamaan joukkuetta päivittäisessä tekemisessä. Minulla on pitkä ura valmentajana takana ja nyt en vain ole enää löytänyt hommaan siihen vaadittavaa paloa ja intohimoa. Neljä ja puoli vuotta olen työskennellyt yhtäjaksoisesti Pelicansin valmentajana, ja koen että olen sen oman tietotaidon tuonne ympärilleni levittänyt, jotta voin jäädä sivuun levollisin mielin, Nurminen kommentoi.

Pelicansin muu valmennustiimi jatkaa entisellään, mutta fysiikkavalmennuksesta päävastuun kantava Tommi Pärmäkoski tullaan jatkossa näkemään myös joukkueen penkin takana.

– Minulla on ollut hieno paikka sekä mahdollisuus oppia valmentamista ja kasvaa tässä Pasin rinnalla. Haluan kiittää Pasia kaikesta siitä opista ja tietotaidosta mitä olen saanut. Olemme tehneet paljon töitä ryhmänä ja nyt se yhteistyön määrä korostuu entisestään. Edelleen minulla on ympärilläni kovia ammattilaisia niin valmennuksessa kuin pelaajistossa, joten luotto tulevaan on kova, Ville Nieminen kertoo.

– Joukkue on hyvässä tilassa. Olemme Liigassa pistekeskiarvolla mitattuna viidentenä ja muutenkin joukkueessa vallitsee hyvä henki. Organisaation puolelta meillä ei ole ollut painetta tehdä muutoksia, mutta totta kai kunnioitamme Nurmisen tuntemuksia ja päätöstä. Olemme käyneet aiheen tiimoilta pitkiä keskusteluja ja olemme samalla sivulla siitä, että ilman henkilökohtaista paloa, ei valmennustehtävissä ole järkevää jatkaa, Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkanen summaa.