TPS tiedotti perjantaina irtisanoneensa päävalmentaja Kalle Kaskisen.

Turkulaisseuran uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin loppukauden kestävällä sopimuksella Marko Virtanen.

Virtanen on toiminut edellisen kerran Liigassa päävalmentajana JYPissä kaudella 2017–2018. Jyväskyläläinen voitti Champions Hockey Leaguen mestaruuden keväällä 2018

LUE MYÖS: Karut lähtökohdat! Uusi TPS-valmentaja joutui heti kovaan paikkaan: ”En tiennyt edes kokoonpanoa”

LUE MYÖS: Kriisipalaveri! TPS-fanien protesti tuotti tulosta – miljonääriomistajat astuvat esille avoimessa tilaisuudessa

LUE MYÖS: Vahvistus Liigaan? Lähde: SaiPa nappaamassa nuoren kiekkotaiturin Ruotsista

LUE MYÖS: Paluu Suomeen mahdollista? Näin Winnipeg-pomo kommentoi Ville Heinolan tilannetta

TPS:n tiedote:

HC TPS Turku on vapauttanut päävalmentaja Kalle Kaskisen tehtävästään. TPS:n uutena päävalmentajana aloittaa Marko Virtanen, jonka sopimus turkulaisseuran kanssa kattaa loppukauden.

HC TPS:n toimitusjohtajan Santtu Jokisen mukaan nyt tehty ratkaisu syntyi pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen.

– Edellisen kerran, kun asiasta keskusteltiin johdon ja hallituksen kanssa, halusimme vielä uskoa, että tilanne saadaan käännettyä, koska valmennus ja joukkue uskoivat siihen. Näin ei valitettavasti käynyt ja tämä usko osoittautui vääräksi, linjaa Jokinen.

– Nyt tilanne on kehittynyt valmennuksenkin kannalta kestämättömäksi ja koimme, että joukkue ja me kaikki tarvitsemme uuden alun. Samoin perusteellisten keskustelujemme Marko Virtasen kanssa koimme, että hän on paras mahdollinen henkilö johtamaan tätä uutta alkua. Kautemme alkaa nyt uudestaan, jatkaa Jokinen.

– Haluan tässä yhteydessä myös kiittää Kalle Kaskista itseni ja koko organisaation puolesta, hänen tekemästään työstä TPS:n eteen, Jokinen päättää.

50-vuotias Marko Virtanen valmentaa TPS:n miehistöä ensimmäisen kerran jo perjantai-iltana Jyväskylässä JYPiä vastaan.

Jyväskyläläislähtöinen Virtanen on toiminut viimeksi juuri JYPin päävalmentajana kaudella 2017–2018. Virtasen alaisuudessa JYP voitti Champions Hockey Leaguen keväällä 2018.