Kaapo Kakon tulokaskausi NHL:ssä ei ole saanut toivottua starttia.

Kesän kakkosvaraus on summannut kymmeneen otteluunsa odotuksiin nähden vaisut pisteet 2+1. 18-vuotiaan superlupauksen tehotilasto on pakkasella karuin lukemin -12.

New York Post uutisoi, että New York Rangers onkin ottanut kovat keinot käyttöön Kakon pelivireen löytämiseksi.

Rangers kutsui kehitysvalmentajansa Tuomo Ruudun Suomesta New Yorkiin, jotta hän voisi auttaa Kakkoa jääkiekkoon ja sen ulkopuolella tapahtuvissa asioissa.

Ruudun läsnäolon ansiota tai ei, mutta Kakko pelasi entisen suomalaisen NHL-konkarin saapumisen jälkeen parhaan ottelunsa NHL:ssä. Kakko teki kauden toisen osumansa, kun Rangers kaatoi Tampa Bay Lightningin luvuin 4-1.

– Mielestäni Ruudun saapuminen tänne on ollut erittäin hyvä asia minulle. Olemme puhuneet monista asioista, kuten jääkiekosta ja sen ulkopuolisesta elämästä, Kakko sanoi New York Postin haastattelussa.

– Se on ollut hyvä asia, että olen päässyt puhumaan jonkun kanssa omalla kielelläni, Kakko jatkoi.

36-vuotias Ruutu nimitettiin viime keväällä Rangersin kehitysvalmentajaksi. Hän on pelannut NHL:ssä 735 runkosarjaottelua pistein 146+200=346.

LUE MYÖS: Karut lähtökohdat! Uusi TPS-valmentaja joutui heti kovaan paikkaan: ”En tiennyt edes kokoonpanoa”

LUE MYÖS: Vahvistus Liigaan? Lähde: SaiPa nappaamassa nuoren kiekkotaiturin Ruotsista

LUE MYÖS: Kriisipalaveri! TPS-fanien protesti tuotti tulosta – miljonääriomistajat astuvat esille avoimessa tilaisuudessa

LUE MYÖS: Paluu Suomeen mahdollista? Näin Winnipeg-pomo kommentoi Ville Heinolan tilannetta