Ruusuja ja risuja! Jesse Puljujärvi avasi heti pistetilinsä Leijonissa – näin valmennus kommentoi paluupeliä

© Kuva: Ilari Isotalo

RHELSINKI. Leijonien torstai-ilta päättyi voitokkaissa merkeissä, kun joukkue onnistui kaatamaan Hartwall Arenalla Venäjän tiukan väännön jälkeen maalein 4-3.

Ottelun hahmot olivat selvät: Harri Pesonen iski pelissä kaksi maalia – illan kruunu nähtiin kolmannessa erässä, kun hyökkääjä iski pelin voittomaalin. Osumassa tärkeän esityön teki nuori Jesse Puljujärvi.

Ison huomion keskellä Leijoniin palannut nuorukainen avasi samalla pistetilinsä maajoukkueessa. Avauspiste syntyi uran 12. maaottelussa. Pesonen jakoi voittomaalistaan kehut Puljujärvelle, jonka vedosta seurasi ratkaiseva irtokiekko.

– Kyllä hän selvästi katsoi sinne. Ei pistänyt ihan silmät kiinni – hän näki, että lapa on vapaana. Hyvä pelisilmä Jesseltä siinä, Pesonen kehui.

Ketjukaveri näki Leijonien ykkösketjun pelin myös muuten lupaavana. Pesonen, Sakari Manninen ja Puljujärvi väläyttelivät – parempaa on vielä luvassa. Samalla nuori Puljujärvi sai kokeneemman pelaajan kehut.

– Intohimo lajiin kova. Mutta samalla hänellä on sopiva pilke silmäkulmassa, hän ei ota asioita liian vakavasti. Kiva on päästä poikien kanssa pelaamaan, varmasti kaikki vielä parannetaan tässä turnauksen edetessä. Mutta kelpo startti – kiva on touhuta poikien kanssa.

Valmennus tyytyväinen

Myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli tyytyväinen nuorukaisen hyppyyn.  Valmentaja jakoi kehut Puljujärvelle.

– Pulju pelasi hyvin. Ei ole mitään moittimista hänen pelissään. Toki siinä on vielä fiksaamista ja sopeutumista meidän pelitapaamme, valmentaja pohti pelin jälkeen.

Puljujärven kohdalla viisikoin pelatessa näkyi varsin pelin alussa vaikeuksia. Jalonen uskoo 21-vuotiaan hyökkääjän parantavan pian.

– Me pelaamme kuitenkin vähän eri tavalla kuin Kärpät. Hänen pitää muuttaa vähän liikeratoja. Mutta ei mitään radikaalia, Jalonen kiteytti.

LUE MYÖS: Näkökulma: Missä menee Jesse Puljujärvi? Suomalainen väläytteli heti Leijonissa – ongelmia löytyy silti

LUE MYÖS: Jesse Puljujärvi vakuuttui ketjukavereistaan – kehui tehokasta MM-kultaleijonaa: ”Sähäkkä kaveri”

LUE MYÖS: Raju tälli! Leijonien Juhani Tyrväinen jyrättiin rajusti – ihmettelee venäläisen tuomiota: ”Osui päähän – ei ollut paikallisia tuomareita”

LUE MYÖS: Venäjä kumoon! Karjala-turnaus käynnistyi Leijonien voitolla – Harri Pesonen huippuvedossa

Leijonat.com seuraa Leijonien matkaa Karjala-turnauksessa. Hyppää mukaan keskusteluun myös Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo