Edmonton Oilersin Mikko Koskisen mainio vire NHL:ssä ei näytä hidastuvan millään.

Kokenut suomalaisvahti venyi 26 torjuntaan, kun Oilers kaatoi Anaheim Ducksin maalein 6-2 maanantaiyön kierroksella. Torjunnat nostivat maalivahdin ansaitusti joukkueen ykköstähtien joukkoon, vaikka suurimman huomion saikin ottelussa hattutempun nakuttanut Connor McDavid.

Samalla 31-vuotias Koskinen kaunisteli koko kauden tilastojaan: suomalainen torjuntaprosentti näyttää yhdeksän ottelun jälkeen lukemia 92,8. Omiin on syksyn peleissä mennyt vain keskimäärin vain 2,16 maalia per ottelu.

Lukemat ovat mainiot torjujalle, joka sai Edmontonissa viime keväänä rajuakin kritiikkiä. Vakuuttavinta on silti suomalaisen voittosaldo: Koskinen on juhlinut yhdeksän startin jälkeen peräti seitsemästi voittoa.

Samalla Oilersin kurssi on ollut syksyn mittaan korkealla. Joukkue on tuoreen voiton myötä jo läntisen konferenssin toisella sijalla. Samalla Koskinen ja joukkueen toinen maalivahti Mike Smith keikkuvat NHL-tilastojen kärkisijoilla: duosta Koskisen päästettyjen maalien keskiarvo on koko sarjan viidenneksi pienin – Smith on lukemalla 2,22 seitsemäs.

 

LUE MYÖS: Tähdistöön! Leijonien huippupakki palkittiin – vastaili jo NHL-kysymyksiin: ”Agentit hoitavat ne hommat”

LUE MYÖS: Patrik Laine iski maalittoman putkensa katki tyylillä! Tilastot suosikkivastustajaa vastaan hämmentävät

LUE MYÖS: Hirmuvireinen Aleksander Barkov säkenöi jälleen – myös Kaapo Kakko maalinteossa

LUE MYÖS: Näkökulma: Milloin NHL:ään? Tulikuuma leijonapakki hurmaa otteillaan – taustalla fiksuja ratkaisuja

LUE MYÖS: Kuka on Aatu Räty? 16-vuotias Leijonien superlupaus herättää huomiota jo NHL:ssä : ”Sen eteen tehty töitä”