Jo on erikoinen kuvio: Liigaan sopimuksen tehnyt pistetykki ei sittenkään sovi pelaavaan kokoonpanoon – suuntaa lainalle jo kauden kolmanteen joukkueeseensa

© Kuva: Juha Tamminen

Mestiksessä viime kaudella huimalla tavalla tehoillut Sportin Samu Markkula voi edelleen vain haaveilla vakituisesta liigapaikasta. Kokkolalainen Hermes tiedotti kotisivuillaan, että tuttu hyökkääjä vahvistaa joukkuetta kahden kuukauden ajan.

– Markkula on tuttu kaveri valmennukselle ja toisinpäin. Homma toimi viime vuonna hienosti ja ”Mara” tietää kulttuurin, mihin hän tulee, Hermeksen urheilutoimenjohtaja Pasi Tuukkanen sanoi.

Liigassa kaikkiaan 22 ottelua tehoin 0+4=4 pelannut Markkula nakutti Hermeksessä viime kaudella 49 runkosarjan pelissä järjettömät tehot 16+47=63. Syöttöjä kertyi siis liki yksi per peli. Sama oli laulu playoffeissakin, sillä kuusi pudotuspeliottelua toivat pisteet 1+5=6.

Hyökkääjä vei runkosarjan syöttöpörssin ykkössijan nimiinsä, pistepörssissä hän oli kakkonen heti Miro-Pekka Saarelaisen jälkeen.

– Varmasti saamme sitä, mitä tilaamme, eli tehopisteitä, mutta myös kokonaisvaltaisesti tehokasta pelaamista. Hän on hyvä esimerkki siitä, että tunnollisesti puolustamalla saadaan tehokkuutta myös hyökkäyspeliin.

Markkulan syksyn tarina on vähintääkin erikoinen. Liigassa jumboksi vajonnut Sport tiedotti kotisivuillaan aiemmin, että syyskuun loppuun asti joukkueessa koeajalla olleen pelaajan testi poiki sopimuksen, joka kattaa loppukauden ja jossa on myös optio seuraavasta kaudesta.

Kotkapaidoissa Markkula on kuitenkin pelannut vain kuusi peliä tehoin 0+2=2. Mestiksen Hokissa hyökkääjä luuti neljässä ottelussa pistein 1+3=4, ja nyt hän loikkaa jo kauden kolmanteen joukkueeseensa.

– Aikaisemminkin oli jo puhetta lainasta Markkulan kohdalla, mutta nyt pidempi ja suunnitelmallisempi ajanjakso sopii meille hyvin.

LUE MYÖS: Yllättäviä nimiä Leijoniin? Arvio: tässä ovat maajoukkueen potentiaaliset uudet vahvistukset

LUE MYÖS: Tähdistöön! Leijonien huippupakki palkittiin – vastaili jo NHL-kysymyksiin: ”Agentit hoitavat ne hommat”

LUE MYÖS: Näkökulma: Milloin NHL:ään? Tulikuuma leijonapakki hurmaa otteillaan – taustalla fiksuja ratkaisuja

LUE MYÖS: Kuka on Aatu Räty? 16-vuotias Leijonien superlupaus herättää huomiota jo NHL:ssä : ”Sen eteen tehty töitä”