Torstaina 17-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä Kärppien superlupaus Aatu Räty on saanut jälleen melkoista hehkutusta.

Jo Liigassakin nähty Räty sijoittuu ykköseksi The Athleticin Corey Pronmanin tekemässä arviossa kesän 2021 NHL-varaustilaisuudesta.

– Tämänhetkisen perusteella Rädyllä on erinomainen mahdollisuus olla kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus NHL-draftissa, Pronman hehkuttaa arviossaan ja jatkaa:

– Hän on esittänyt todella hyviä otteita Kärpissä vain 16-vuotiaana. Hän on todella taitava, dynaaminen pelintekijä ja erottuu kaukalossa aina kun on kiekossa. Hän tekee pelivälineellä asioita, joihin kukaan muu tässä ikäluokassa ei mielestäni kykene.

Pronmanin ainoa kritiikki Rädyn pelissä kohdistuu nuorukaisen luisteluun.

– Hän on hyvä luistelija, mutta häneltä puuttuu se todellinen huippunopeus, mikä potentiaalisella ykkösvarauksella olisi hyvä olla, Pronman toteaa.

Räty on tällä kaudella pelannut Kärppien liigaryhmässä seitsemän ottelua tehoin 2+2=4. Nuorten SM-liigassa sentteri on taiteillut kymmenessä ottelussa 10 (1+9) tehopistettä.

Nyt tipahtanut huippuarvio on jo toinen arvostetun pohjoisamerikkalaismedian tekemä arvio Kärpät-lupauksesta.

Viime viikolla kanadalaisjätti TSN päätyi myös sijoittamaan Rädyn vuoden 2021 NHL-varaustilaisuuden tällä hetkellä potentiaalisimmaksi ykkösvalinnaksi. (lue uutinen täältä)

LUE MYÖS: Kuka on Aatu Räty? 16-vuotias Leijonien superlupaus herättää huomiota jo NHL:ssä: ”Sen eteen tehty töitä”

LUE MYÖS: TSN ylistää Kärppien megalupausta – nousi NHL-varausarvion ykköseksi: ”Erittäin taitava pelaaja – vaikea pysäytettävä”