Tärkeä roolimalli! Kaapo Kakko puhuu avoimesti sairaudestaan, palkittiin työstään – ”Vaikutus nuoriin valtava”

© Kuva: Getty Images

Kaapo Kakko on palkittu torstaina Vuoden diabetesteko -palkinnolla, Suomen Diabetesliitto tiedottaa.

Tunnustus tulee nuoren kiekkotähden tärkeästä työstä – Kakko on kertonut avoimesti mediassa sairaudestaan: avoimuus tyypin 1 diabeteksesta ja sen hoidosta on kerännyt paljon huomiota.

– Turun yliopistollisessa sairaalassa minulle kerrottiin, ettei diabetes ole kamala sairaus, jos vain hoidan sitä kunnolla. Ja kun hoidan, saan myös pelata lätkää normaalisti. Jääkiekko on ollut suurin kannustimeni diabeteksen hoidossa, Kakko sanoo.

Sairaudesta puhuminen on herättänyt paljon positiivista palautetta. Kakko ei koskaan itse pelännyt negatiivista palautetta aiheesta.

– En ole koskaan ollut kiinnostunut siitä, mitä muut ajattelevat sairauksistani. Jos ne jotakin haittaavat, siitä kannattaa vain olla välittämättä. Olen iloinen, että kerroin diabeteksestani julkisesti. Haluan olla esimerkki muille diabeetikkonuorille, jotka haaveilevat huippu-urheilijan urasta. Olen omilla taidoillani näyttänyt, ettei diabetes ole hidaste, kun vain hoitaa sitä huolellisesti, Kakko kertoo.

Kakkoa ehdotti palkittavaksi Jaakko Hyytinen Kangasalta. 48-vuotias Hyytinen on sairastanut tyypin 1 diabetesta nelivuotiaasta lähtien.

– Kaapon vaikutus nuoriin diabeetikoihin on valtava. Poikani Aleksi oli kymmenen, kun hänellä todettiin tyypin 1 diabetes. Olen sanonut hänelle, että diabeteksesta huolimatta kaikki on mahdollista. Aleksille on ollut todella tärkeää nähdä, että ykköstyypin diabeetikko on jääkiekon maailmanmestari, joka toteuttaa unelmiaan, Hyytinen kiteyttää.

LUE MYÖS: Missä ura jatkuu? Suomalaistaituri sai lähtöpassit – pyörii siirtohuhuissa Ruotsissa: ”Olemme kiinnostuneita”

LUE MYÖS: Uusi valmentaja selvillä! Kärpät paljastaa jo tulevien vuosien valmennuksen

LUE MYÖS: Tärkeä siirtouutinen! Leijonalupaus vaihtaa toiseen Liiga-seuraan – tarjolla iso rooli ennen MM-kisoja?

LUE MYÖS: Yllättäviä nimiä Leijoniin? Arvio: tässä ovat maajoukkueen potentiaaliset uudet vahvistukset