Joonas Korpisalo taas huippuiskussa – tylytti NHL-mestareita jo toisen kerran viikon sisään! ”Antoi meille mahdollisuuden”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin tolppien välissä hyvin ottein urakoiva Joonas Korpisalo onnistui NHL:ssä tiistaiyönä upealla tavalla, kun hän nappasi hienossa paikassa NHL-uransa kolmannen nollapelin. Ohiolaisseura kellisti NHL:n kärkiporukoihin kuuluvan ja kesällä 2018 Stanley Cupia juhlineen Washington Capitalsin tylyin luvuin 3-0.

25-vuotias Korpisalo venyi kamppailussa kiekon eteen yhteensä 30 kertaan, ja etenkin toisessa erässä hän otti tärkeitä torjuntoja joukkueensa pelatessa pariinkin otteeseen alivoimalla. Suomalainen palkittiin ottelussa itseoikeutetusti ykköstähtenä.

Korpisalosta on tullut lyhyessä ajassa kesän 2018 Stanley Cup -voittaja Washingtonille todellinen kiusankappale. Viikko sitten Korpisalo pysäytti Capsin otettuaan 37 koppia. Tuolloin Columbus voitti 5-2 ja venäläistykki Aleksandr Ovetshkin onnistui viimeistelemään sentään pisteet 1+1.

Nyt hän laukoi kamppailussa peräti yhdeksän kertaa saamatta mitään aikaan. Korpisalo yllättyi sanomalehti Columbus Dispatchin Jacob Myersin mukaan venäläispelaajan laukaisumäärästä.

– Tuntuu kuin hän olisi ampunut kymmenen kertaa.

Tähän media kertoi Korpisalolle, että tarkka määrä oli yhdeksän.

– Ai yhdeksän?! No arvasin melkein.

Blue Jacketsin vastuuvalmentaja John Tortorella kehaisi suomalaisvahtiaan seuran kotisivuilla.

– Hän antoi meille mahdollisuuden.

Columbuksen tekemisessä on paljon hyvää, mutta myös epäkohtia löytyy. Capitalsin kellistäminen kahdesti viikon aikana on kova paukku, mutta samalla esimerkiksi pudotuspelipaikka on viiden pisteen päässä.

– Meidän on kasvatettava johtoamme, kun meillä on siihen saumoja. Emme ole onnistuneet tekemään niin tällä kaudella, vastustajat tulevat rinnalle ja tämä jos joku korventaa, luotsi näki.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Kiekkoraamattu: viisi mahdollista seuraa Ilja Kovaltshukille – venäläistähti saamassa monoa NHL:stä

Mikko Koskinen häikäisee NHL-joukkueen maalilla – tilastot upeaa luokkaa, luotsikin ylistää ylväästi

Mikä esitys! Aleksandr Ovetshkin tulitti minkä kerkesi: Suomalaisveskari ei taipunut kertaakaan

Mikä tykki! NHL:kin hehkuttaa Mikko Rantasen maalia: ”Hemmetinmoinen onetimer!”