NHL-tähden upea ele yllätti Kevin Lankisen, Mikko Rantanen sai hulvattoman tarjouksen divarista – näistä tarinoista vuosi 2019 muistetaan!

© Kuva: Getty Images

Vuosi 2019 tarjosi kiekkofaneille melkoisesti upeita tarinoita.

Nuorten Leijonien MM-kulta, Naisleijonien historiallinen matka MM-kotikisoissa sekä Leijonien upea MM-kulta Slovakiassa olivat kaikki ikimuistoisia tarinoita. Sen ohella muun muassa Liigassa sekä NHL:ssä nähtiin paljon upeita tarinoita ja draamaa – HPK:n ja St. Louis Bluesin mestaruudet olivat molemmat upeita esimerkkejä lajin yllätyksellisyydestä.

Mutta mistä tarinoita vuosi 2019 muistetaan? Leijonat.com kokoaa yhteen vuoden luetuimpia ja sykähdyttävimpiä tarinoita. Mukana on sekä koskettavia että humoristia hetkiä kulissien takaa.

Vuoden 2019 luetuimmat jutut:

Täydellinen tarjous? Suomalainen divariseura haluaa Mikko Rantasen – lähestyi NHL-seuraa hulvattomalla tavalla

Mikko Rantasen sopimustilanne NHL:ssä oli yksi kesän puheenaiheita. Coloradon tähden ohella samassa tilanteessa olivat muun muassa Patrik Laine, Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi. Kiinnostusta riitti – yksi hauskalla tavalla tätä hyödyntänyt taho oli suomalainen divariseura Nousiaisten Ryhti, jonka sopimustarjouksesta kasvoi heti melkoinen nettihitti. Varoitus: saattaa tulla hyvä mieli!

Upea ele! Kanadan NHL-tähti yllätti Leijonien sankarivahdin koskettavalla tavalla: ”Kehui hienosta pelistä”

Hieno tarina MM-finaalihuuman takaa: Kevin Lankinen sai rehelliset onnittelut ja kehut tv-kameroiden takana, kun Matt Murray yllätti suomalaisen. Hetkiä, jotka jäävät varmasti nuoren vahdin mieleen. Leijonat.com jututti Lankista eleen merkityksestä MM-kullan ratkettua.

Jyrähdys! Suomen MM-finaaliskandaali avasi IIHF-pomo Rene Faselin silmät: ”Olen todella huolissani”

Yksi vuoden ikävimpiä tapauksia oli Naisleijonien katkera kohtalo MM-finaalissa kotiyleisön edessä. Joukkue oli mestari noin 12 minuuttia – sen jälkeen mestaruus vietiin pois. Tapaus herätti paljon närää – myös IIHF:ssä. Kiekkopomo Rene Fasel antoi palaa aiheesta suoraa tekstiä – varsin aiheesta?

Teräsmies! Suomalainen NHL-lupaus ällistyttää testituloksillaan Pittsburghissa – ”Rikkonut lähes kaikki ennätykset”

Kesän ohjelmaan rapakon takana kuuluu tulevien NHL-nimien testaaminen. Yksi suomalaisnimi ehti tehdä vuoden mittaan melkoisen vaikutuksen pelkästään kaukalon ulkopuolella. Kasper Björkqvist on kiekkoilijaksi järkyttävässä kunnossa – ja se näkyy eri testeissä!

Jesse Puljujärvi rajujen syytösten kohteena – Lähde: Pelikaverit eivät halunneet suomalaista ketjuunsa!

Yksi kesän puheenaihe oli Puljujärven vaikea tilanne Edmontonissa. Kun sopimusta ei tullut, alkoi paikalliseen mediaan vuotaa sattumalta mitä ikävämpiä paljastuksia nuorukaisesta. Tapaus kertoo, että NHL:ssä osataan hyvin myös monenlainen mielipidevaikuttaminen.

Katso video! Näin Rangersin seurajohto reagoi, kun Devils valitsi Hughesin: ”Saamme hitonmoisen pelaajan”

”Kaapo Kakko, New York Rangers!” Nuoren suomalaisen yksi uran kohokohtia nähtiin kesällä, kun suomalainen varattiin toisella varauksella Rangers-paitaan. Hetki oli iso myös NHL-seuran pomoille sekä faneille – Kakko otettiin heti innolla uuteen seuraan.

Nimi talteen! Kärppien megalupaus NHL-varausarvion ykkösenä: ”Todennäköisesti ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus”

Loppuvuodesta katseet kääntyvät jo tulevaan: nuori Aatu Räty on hurmannut sekä Liigassa että Nuorten Leijonien matkassa. Onko tässä tuleva ykkösvaraus NHL:ään? Mahdollisesti, mikäli kehitys jatkuu samalla tavalla.

Mörkö-Markon MM-kisat! 12 syytä – tämän takia Marko Anttilasta kasvoi täysin poikkeuksellinen ilmiö

Kyllähän vuosi 2019 muistetaan ennen kaikkea Mörön vuotena! ”Mörkö-Markon” tarina on melkoinen osa kiekkohistoriaa: nelosketjun duunari Marko Anttilasta kasvoi hetkeksi koko kansan palvattu sankari, kun ympaattinen hahmo tykitti Suomen aina MM-kultaan asti. Eihän kukaan voi olla pitämättä tällaisesta tarinasta?