Pekka Rinteen Nashville Predatorsille iskemä 5-2-maali oli NHL:ssä historiallinen tietysti monestakin eri näkökulmasta.

Suomalaisittain tietysti jännittävin fakta on se, että konkari on vasta toinen sinivalkoinen torjuja koko sarjassa, joka on onnistunut maalaamaan. Mika Noronen sai maalin nimiinsä vuonna 2004 Buffalo Sabresin väreissä.

Reilun 37 vuoden ikäinen kassari on lisäksi NHL:n toiseksi vanhin maalivahti, joka on onnistunut tekemään häkin runkosarjassa. Todellinen legenda Martin Brodeur iski 40 vuoden ja 319 päivän ikäisenä pömpelin maaliskuussa 2013.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Pekka Rinne (37 years, 67 days) is the second-oldest goaltender in NHL history to score a regular-season goal, trailing only Martin Brodeur (40 years, 319 days) on March 21, 2013. #NHLStats

Näiden välissä maalinteossa onnistui Arizona Coyotesille lokakuussa 2013 maalannut Mike Smith. Hän osui Detroit Red Wingsiä vastaan.

Sekin on kieltämättä huimaa, että Preds on ensimmäinen NHL-joukkue kautta aikain, josta peräti kaksi vahtia on nakuttanut kumilätkän pömpeliin.

Entinen Nashville-vahti Chris Mason heitti pikkumustan verkkoon huhtikuussa 2006 Arizona Coyotesia vastaan.

Sportsnet Stats

@SNstats
#Preds are the first franchise in NHL history to have 2 different goalies score a goal

Pekka Rinne: Thursday vs Blackhawks
Chris Mason @cmace30: April 15, 2006 vs Coyotes

– Tuntuihan se aika uskomattomalta, mitä sitä valehtelemaan. Pidän kiekon käsittelystä ja olen unelmoinut tästä. Nyt se sitten vihdoin kävi toteen, Rinne ynnäsi Fox Sportin videohaastattelussa.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Kaapo Kakko täysin varjojen mailla NHL:ssä: On ylivoimaisesti viimeinen karussa tilastossa – joukkuekaveri otti roolia huikealla tavalla

Vau! Pekka Rinteen NHL-unelmamaali ällistyttää ympäri maailmaa – ”Maagista, en ole koskaan nähnyt vastaavaa!”

Vau! Leijonien maailmanmestarin ikimuistoinen ilta: NHL-uran toisessa ottelussa pistetili auki

Vasta toinen suomalainen NHL:ssä! Pekka Rinne nousi maalillaan harvinaiseen kastiin – ”Tuntuihan se aika uskomattomalta – mitä sitä valehtelemaan”

Huikea temppu! Ykköspalkittu Pekka Rinne iski kiekon maaliin NHL:ssä