Winnipegin päävalmentaja lataa kovan arvion Patrik Laineen maalimääristä

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice heittää TSN:lle antamassaan haastattelussa kovan arvion suomalaistähtensä Patrik Laineen maalivireen kehityskaaresta.

Jo tulokaskaudellaan 36 kaappia iskenyt, viikon päästä 22-vuotissyntymäpäiviään viettävä Laine mätti toisella NHL-sesongillaan 44 maalia, minkä jälkeen maalimäärät ovat kuitenkin olleet laskemaan päin (30 ja 28). Maurice uskoo suomalaistykin kehittyvän kuitenkin ennemmin tai myöhemmin maagisen 50 maalin mieheksi.

– Hän tulee iskemään enemmän kuin 50 maalia kaudessa. Hänen ylivoimatilastonsa ovat tällä hetkellä alhaalla – tällä on iso vaikutus, Maurice muistuttaa TSN:lle.

Päävalmentaja muistuttaa, että suomalaistähden pelaaminen on vielä pahasti keskeneräistä.

– Hän kiukustaa aina kun kiekko ei mene maaliin, mutta hänen pelinsä tasakentällisin paranee jatkuvasti. Hän pelasi pitkään Mark Scheifelen ketjun oikeassa laidassa ja se auttoi häntä kehittymään paljon, Maurice muistelee tätä kautta.

Laine ehti iskeä ennen koronaviruksen aiheuttamaa keskeytystä pelaamissaan 68 pelissä tehot 28+35=63. Syöttöpisteissä mitattuna suomalaistykillä olikin meneillään uran toistaiseksi paras kausi.

LUE MYÖS: Rasmus Ristolainen latasi suorat sanat TPS:n kaudesta: ”J*malauta tekis mieli antaa tulla tykin suusta…”


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.