Kärppien konkarihyökkääjä Mika Pyörälän kausi päättyi jälleen ennenaikaisesti.

38-vuotiaan sesonki päättyi 2018-19 loukkaantumiseen jo helmikuun puolivälissä ja loppukausi sujui hopeakeväänä huoltojoukkojen mukana. Tällä kertaa esteeksi muodostui käytännössä kaiken urheilun pysäyttänyt koronaviruspandemia.

Pyörälä kertoo Kärppien nettisivulla kevään sujuneen uudenlaisen arjen merkeissä muun muassa lapsille kotikoulua pitäen.

Mahdollisuudet harjoitteluun ovat olleet rajalliset, mutta peruskuntoa on pidetty yllä kuntopyörän ja käsipainojen avulla.

– Voimapuolta on vähän haastavampaa tehdä kotioloissa, mutta pyörän kävin lainaamassa hallilta, joten olen sillä pystynyt tekemään aerobista. Jonkin verran kuminauhaa, levypainoja ja käsipainoja, että on saanut voimapuoltakin pidettyä kasassa. Pikku hiljaa ollaan starttailtu, ja sitä voimaa ehtii tehdä sitten kesälläkin, Pyörälä kertoo.

Omatoiminen harjoittelu ei ole Pyörälälle uutta, mutta täysi eristäytyminen muista joukkuetovereista on jotakin, mihin konkari ei ole ennen törmännyt. Pyörälä uskoo tuon näkyvän positiivisena asiana sitten, kun joukkue voi taas kokoontua. Myös pitkästä valmistautumisajasta kauteen löytyy hyviä puolia.

– Varmasti kaikilla on virtaa ja intoa vähän eri tavalla. Nyt tässä on aikaa palautella vammoja ja kroppaa ja saada muutenkin fysiikkapuolta tehtyä. Kauden aikana se kärsii vähän, varsinkin jos pelit menevät pitkälle. Nyt sen kanssa on jokaisen hyvä jumpata, Leijonien kevään 2011 maailmanmestari korostaa.