MM-KISAVISA: Ruotsin media ja joukkue ylimielisinä ennen kohtalonottelua – Leijona-pakilta aivan jäätävä kuitti: ”Se ärsytti”!

Vastaukset edellisen sivun kysymyksiin.

1: Henri Jokiharjun. Oliver Ekman-Larsson laukoi, ja kiekko osui matkalla Patric Hörnqvistin mailaan niin lujaa, että maila putosi tämän kädestä. Kiekko kimposi Jokiharjun luistimeen ja siitä tolpan kautta Suomen maaliin.

– Siinä ehti lyhyessä ajassa käydä paljon mielessä. Päällimmäinen ajatus oli, että ei voi olla todellista, ei tällaisessa pelissä. Mutta ei noille voi mitään, Jokiharju sanoo kirjassa Kultaleijonien Tarina 2019.

2: Erik Gustafssonin lämäri näytti kimpoavan tolpasta takaisin kentälle, ja peli sai jatkua. Vasta seuraavan pelikatkon koittaessa yli kaksikymmentä sekuntia myöhemmin tilanne tarkistettiin videolta. Kiekko oli osunut tolppaan ja sen jälkeen maalin keskellä olevaan kameraan ja kimmonnut siitä takaisin kentälle.

3: Patric Hörnqvistillä. Tämä yritti melko kaukaa osua rystyltä Suomen maaliin, mutta laukaus meni maalin ohi.

– Jahtasin Hörnqvistiä ja ehdin miettiä, että tähänkö tämä nyt loppuu. Kun hän sai kiekon, näytti ihan kuin hän olisi vähän pelleillyt. Vähän omituiselta se näytti. Kun se laukaus meni ohi, tuli heti fiilis, että nyt isketään, tilannetta läheltä seurannut Oliwer Kaski muistaa.

4: Syöttämällä.

– Olin kieltänyt Anttilaa syöttämästä kaikissa kahdella yhtä vastaan -tilanteissa. Sanoin, että ammut vaan aina. Hänhän ei ole luontaisesti mikään lavasta lapaan -syöttelijä, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo.

Anttila (kuvassa alla) kuitenkin antoi lättysyötön siniviivalta nousseelle Mikko Lehtoselle, joka laukoi. Henrik Lundqvist torjui, mutta Anttila pääsi lopulta sutimaan irtokiekon maaliin.

Getty Images

5: Ruotsin valmennus aikoi haastaa Suomen tasoitusmaalia edeltäneen tilanteen paitsiona. Jos Ruotsi olisi haastanut tilanteen, ja haasto olisi mennyt väärin, Ruotsille olisi tuomittu kahden minuutin jäähy. Suomen videovalmentajat taas olivat jo ehtineet katsoa tilanteen ja tiesivät, ettei kyseessä ollut paitsio. Sinä aikana, kun Ruotsin valmennus arpoi, haastaako vai ei, Suomen aitiossa käytiin jo fläppitaululla läpi ylivoimakuvioita.

6: Sakari Manninen, Harri Pesonen ja Jani Hakanpää.

7: Sakari Manninen (kuvassa alla) ajassa 61.37.

8: No löi!

Getty Images

Miksi Leijonien 3–3-tasoitusmaali oli Suomen videovalmentajien koko kisojen kohokohta, mitä apuvalmentaja Mikko Mannerin ohjetta Suomen jatkoaikamaalin tekijä Sakari Manninen noudatti täydellisesti tehdessään ratkaisuosuman, mitä Kevin Lankinen sai tietää ottelun jälkeen, ja kaikki muut ikimuistoisen ottelun ennakkoasetelmat, tapahtumat ja jälkitunnelmat selviävät kirjasta Kultaleijonien Tarina 2019.

Kirjan hinta postikuluineen on MM-visojen aikana vain 20 euroa. Voit tilata 328-sivuisen kirjan tästä linkistä. Lisää tuote ostoskoriin ja kirjoita tilausvaiheessa kampanjakoodi-kenttään sana ”kultaleijonat”, niin hinta putoaa 20 euroon.

Leijonat.com järjestää MM-kisavisan viime kevään kisoihin liittyen joka päivä toukokuun 24. päivään asti. Tuona päivänä piti pelata tämän kevään MM-finaali.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!